search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:54
MENU CLOSE

H Microsoft σας παρακαλεί: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer!

08.02.2019 19:13
H Microsoft σας παρακαλεί: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer! - Media

 

Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο μια εταιρεία να παρακαλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν ένα προϊόν της, ωστόσο, φαίνεται ότι η Microsoft έχει πλέον απηυδήσει και προχωρά σε ακραία μέτρα, καλώντας τους χρήστες των προϊόντων της να σταματήσουν επιτέλους να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer.

Τι κι αν με την άφιξη των Windows 10 η Microsoft εγκατέστησε νέο browser, τον Edge; Τι κι αν φροντίζει να δημιουργεί καλό περιβάλλον για browsers τρίτων, όπως ο Chrome, o Firefox ή ο Opera; Τι κι αν προσπαθεί να κρύψει το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Τι κι αν έχει σταματήσει να υποστηρίζει τις εκδόσεις 8, 9 και 10 από το 2016; Υπάρχουν πολλοί χρήστες που επιμένουν να χρησιμοποιούν για το σερφάρισμα στο διαδίκτυο τον Explorer.

Τα πράγματα είναι τόσο εκνευριστικά για την Microsoft που ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς ασφαλείας της Microsoft, ο Κρις Τζάκσον, υποχρεώθηκε να γράψει ένα ολόκληρο κείμενο, με το οποίο επί της ουσίας εκλιπαρεί τις εταιρείες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Explorer, εξηγώντας ότι, εκτός όλων των άλλων, η χρήση του συγκεκριμένου browser δημιουργεί «τεχνικό χρέος» στις εταιρείες, δηλαδή, τους προκαλεί επιπλέον κόστη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ακόμα και αυτό το στοιχείο δεν πείθει τους πιστούς του Internet Explorer, που, για να θυμίσουμε το παρελθόν του, η έκδοση 6 του προγράμματος είχε χαρακτηριστεί ως το «λιγότερο ασφαλές πρόγραμμα στον πλανήτη» και είχε παρομοιαστεί με… ιό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15