search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:01
MENU CLOSE

Πώς να πλύνετε μόνοι σας ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα

09.02.2019 12:15
Πώς να πλύνετε μόνοι σας ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα - Media

 

Πολύς κόσμος αποφεύγει να αγοράζει ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα ώστε να μην χρειάζεται να ξοδεύει χρήματα σε καθαριστήρια για να τα πλύνει σωστά χωρίς να καταστραφούν.

Η ιστοσελίδα spirossoulis.com, μας δίνει συμβουλές για ρούχα που γράφουν στις ετικέτες «στεγνό καθάρισμα» (και όχι για εκείνα που αναφέρουν «ΜΟΝΟ Στεγνό Καθάρισμα»).

Ο λόγος είναι πως οι εταιρίες που τα παράγουν προτιμούν να γράψουν κάτι τέτοιο ώστε να αποφύγουν τα παράπονα των πελατών που αγόρασαν τα προϊόντα τους, τα έπλυναν και καταστράφηκαν.

Αν είστε προσεκτικοί στο πλύσιμο να ξέρετε πως μπορείτε άνετα να πλύνετε μόνοι σας ρούχα φτιαγμένα από βαμβάκι, μαλλί, λινό, ρεγιόν και μετάξι.

Αποκωδικοποιήστε τις ετικέτες. Οι ετικέτες συνήθως γράφουν είτε πλύσιμο στο χέρι, είτε στεγνό καθάρισμα είτε ΜΟΝΟ στεγνό καθάρισμα. Στην πρώτη περίπτωση συνήθως τα ρούχα πλένονται και στο πλυντήριο, στη δεύτερη περίπτωση πλένονται στο χέρι και στην τρίτη περίπτωση πρέπει να απευθυνθείτε μόνο σε στεγνοκαθαριστήριο.

Παρατηρήστε το ύφασμα και τις λεπτομέρειες. Μπορείτε να πλύνετε μόνοι σας ρούχα από βαμβάκι, μαλλί, λινό, ρεγιόν και μετάξι αλλά αφήστε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους αν το ρούχο σας έχει έντονα χρώματα που μπορεί να ξεβάψουν ή μεταλλικές λεπτομέρειες, πούλιες, πέρλες και περίτεχνα σχέδια.

Πλύντε προσεκτικά. Γεμίστε το νεροχύτη σας με χλιαρό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες ειδικού απορρυπαντικού για ευαίσθητα υφάσματα. Βάλτε το ρούχο στον νεροχύτη και τρίψτε ελαφρά για 3-5 λεπτά. Ρίξτε το ρούχο σε φρέσκο νερό και ξεπλύντε το. Προσοχή! Μην το στραγγίσετε δυνατά γιατί μπορεί να το καταστρέψετε.

Στεγνώστε το ρούχο σωστά. Απλώστε το ρούχο σας πάνω σε μια στεγνή πετσέτα. Τυλίξτε την πετσέτα γύρω από το ρούχο σαν ρολό για να απορροφήσει την υγρασία του. Κάντε ακριβώς το ίδιο με μια ακόμα στεγνή πετσέτα. Αμέσως μετά βάλτε το ρούχο σας πάνω σε μια τρίτη στεγνή πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:01