search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:34
MENU CLOSE

Ο άγνωστος διάλογος Σταύρου – Ντόρας στη Βουλή

09.02.2019 13:18
Βουλή: Πρόεδρος διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη η Ντ. Μπακογιάννη - Media

 

Στους διαδρόμους της Βουλής βρέθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Σταύρος Θεοδωράκης αμέσως μετά την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού για την Κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, που προκάλεσε αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ.   

Παρουσία κι άλλων βουλευτών, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ο ακόλουθος διάλογος:  

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν είναι αυτές οι απόψεις του Κυριάκου. 

Σταύρος Θεοδωράκης: Είναι οι απόψεις του Γεωργιάδη και πολλών άλλων στελεχών σας. 

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Άδωνις εκφράζει τη ΝΔ; 

Σταύρος Θεοδωράκης: Εσείς να πείτε αν σας εκφράζει. Αντιπρόεδρος σας είναι…

Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση εντός της Ολομέλειας:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Επιτρέψτε μου, λοιπόν, με κάθε ειλικρίνεια και με αληθινή απορία να σας ρωτήσω το εξής: Θεωρείτε αυτήν τη Συμφωνία καταστροφική. Θεωρείτε αυτήν τη Συμφωνία βλαπτική για τα ελληνικά συμφέροντα. Τότε, γιατί δεν κάνετε το αυτονόητο, γιατί δεν ξεκαθαρίζετε στον ελληνικό λαό απλά και σύντομα ότι ως επόμενη κυβέρνηση θα θέσετε από την πρώτη ημέρα βέτο στην ενταξιακή πορεία των γειτόνων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Ποιος το είπε αυτό;

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν έχει πει κανείς τέτοιο πράγμα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Να πείτε στον ελληνικό λαό…

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Για όνομα του Θεού! Δεν έχει πει κανείς τέτοιο πράγμα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ακούστε με, κυρία Μπακογιάννη, κύριε Κουμουτσάκο.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Λέτε πράγματα που δεν ισχύουν.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ακούστε με λίγο και απαντήστε.

Να πείτε στον ελληνικό λαό, που τον καλείτε να συνεχίσει να διαμαρτύρεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι εσείς, ως κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψετε την είσοδο καμίας χώρας που θα φέρει το όνομα Μακεδονία στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τι λέτε; Λέτε, «θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμα του βέτο, εάν και εφόσον χρειαστεί». Αυτό λέτε. Έτσι; Αυτό μπορούμε να το λέμε εμείς, όχι εσείς και θα σας εξηγήσω το γιατί.

Εμείς που ψηφίσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορούμε να λέμε ότι θα παρακολουθούμε την εφαρμογή της και εάν παραβιαστεί, θα θέσουμε βέτο. Κάποιος, όμως, που λέει ή και εσείς που λέτε a priori ότι αυτή η Συμφωνία είναι προδοτική, ότι είναι παραχώρηση κυριαρχίας, υποχρεούστε, κατά την κοινή λογική, σήμερα και όχι κάποτε, όχι εάν παραβιαστεί, αλλά σήμερα που την λέτε προδοτική Συμφωνία, να πείτε σ’ αυτούς που σας ακολουθούν ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός θα ήταν ο συνεπής επίλογος στο εθνικό σας –εθνικιστικό, κατά την άποψή μου- αφήγημα. Πείτε το, λοιπόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:33