search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:45
MENU CLOSE

Εξιχνιάστηκε σπείρα που πλαστογραφούσε ταξιδιωτικά έγγραφα – Τρεις συλλήψεις

09.02.2019 14:18
Εξιχνιάστηκε σπείρα που πλαστογραφούσε ταξιδιωτικά έγγραφα – Τρεις συλλήψεις - Media

 

Σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην πλαστογραφία και εμπορία ταξιδιωτικών εγγράφων εξιχνίασε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Μετά από πολυήμερη έρευνα αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αττικής και των Κάτω Πατησίων ενώ αναζητούν ακόμη ένα άτομο που εμφανίζεται ως συνεργός τους. 

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για δύο Σύρους και έναν Ιρακινό σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’  εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος.

Από την παράνομη δράση τους, τα μέλη της σπείρας -που ήταν σε θέση να εφοδιάζει τους «πελάτες» του με πλήρη γκάμα εγγράφων (διαβατήρια, ταυτότητες, διπλώματα ακόμα και κάρτες υγείας, τραπεζικές κάρτες και λοιπά βοηθητικά έγγραφα) ώστε να παρουσιάζουν νομιμοφανή εικόνα και να αυξάνουν τις πιθανότητες εξαπάτησης των αρμοδίων αρχών- αποκόμιζαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, που εκτιμώνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι τιμές κυμαίνονταν ανάλογα με το είδος, τη χώρα προέλευσης του εγγράφου και την ποσότητα κάθε παραγγελίας. Για κάθε διαβατήριο οι τιμές κυμαίνονταν μεταξύ 800 και 1.200 ευρώ, για κάθε δελτίο ταυτότητας από 300 έως 500 ευρώ, ενώ για άδειες ικανότητας οδήγησης οι τιμές κυμαίνονταν από 150 έως και 300 ευρώ έκαστη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τέταρτου άνδρα συνεχίζονται. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38