search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:12
MENU CLOSE

Κατά των συνομιλιών με την Καταλονία οι Ισπανοί κεντροδεξιοί – ακροδεξιοί

10.02.2019 12:51
Βερολίνο: Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, ακροδεξιών και συνωμοσιολόγων που αντιτίθενται στα μέτρα για τον περιορισμό της covid-19  - Media

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη κατά της πρότασης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για την διεξαγωγή συνομιλιών, ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική ένταση με την Καταλονία.

Την διαδήλωση οργάνωσαν τα κεντροδεξιά και ακροδεξιά κόμματα.

Οι διαδηλωτές κρατώντας ισπανικές σημαίες κατέκλεισαν την Πλατεία του Κολόμβου στο κέντρο της Μαδρίτης, στη μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση που έχει διοργανωθεί κατά του Σάντσεθ.

“Για μία ενωμένη Ισπανία, εκλογές τώρα!” Φώναζαν χαρακτηριστικά οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, κλιμακώνοντας την πίεση στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Ισπανού πρωθυπουργού.

Η πρόταση που έκανε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας την προηγούμενη Τρίτη, για τον διορισμό ενός εισηγητή στις συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ξεσήκωσε την αντιπολίτευση που την θεώρησε ως μία προδοσία, αλλά και παράδοση στην πίεση των αποσχιστών της Καταλονίας.

Η αντιπολίτευση ζητάει την πρόωρη διενέργεια εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09