search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:40
MENU CLOSE

Ζαχαριάδης: Είμαστε πιο κοντά με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, παρά με το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ

10.02.2019 15:24
Ζαχαριάδης: Οι πολιτικές της ΝΔ αποτελούν αντιγραφή των πολιτικών της Θάτσερ - Media

 

«Πιο κοντά είμαστε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, παρά με το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ» αναφέρει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «Η ΝΔ έχει εγκαταλείψει πλήρως τις κεντροδεξιές της πολιτικές αναφορές ήδη από την εποχή Σαμαρά και έχει δώσει τα κλειδιά στην ακραία πτέρυγα του κόμματος, εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική και ανησυχητική για τη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία». 

Κατηγορεί μάλιστα «επιφανή στελέχη της ΝΔ», πως «είτε με εμπρηστικό δημόσιο λόγο, είτε με διαρκείς υποδείξεις παριστάνουν τους εισαγγελείς».

Σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις του κεντρώου χώρου, ο Κώστας Ζαχαριάδης απαντά πως «η συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε καταλύτη εξελίξεων στο χώρο της κεντροαριστεράς, θέτοντας τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που θέλουν τη χώρα να προχωρήσει μπροστά, και εκείνων που θέλουν να μείνει κολλημένη στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και στην κρίση αντιπροσώπευσης».

«Με το ΚΙΝΑΛ και με τη στάση και ρητορική που υιοθετεί η ηγεσία του, μας χωρίζουν πολύ περισσότερα απ’ αυτά που πιθανώς μπορούμε να συμφωνήσουμε. Πιο κοντά είμαστε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, με εκείνο το τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας που απεγκλωβίζεται από την καταστροφική συμμαχία με τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, παρά με το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα», επισημαίνει. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:39