search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:00
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Δεν ξέρω τι γραμμάτια είχε αναλάβει να εξοφλήσει ο Τσίπρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών (Video)

10.02.2019 16:15
Μητσοτάκης: Δεν ξέρω τι γραμμάτια είχε αναλάβει να εξοφλήσει ο Τσίπρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών (Video)  - Media

 

Υπόνοιες για συναλλαγή στο ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ομιλία του στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε:

«Η πολιτική πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσίπρα βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού. Μία κυβέρνηση της Αριστεράς βρέθηκε απέναντι στον λαό, απέναντι σε όλους τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες».

Και πρόσθεσε: «Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δε δέχθηκε να εκχωρήσει μακεδονική εθνότητα, μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μακεδονική».

«Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο πρωθυπουργός. Με πήρε να μου ζητήσει την άποψή μου για το Ίλιντεν, το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει. Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. Ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το 2008 τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως “Μακεδονία” σκέτο».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:59