15/08/2020 17:10:34
24.2.2012

Ούτε η Apple δεν μας αγοράζει…

Ούτε η Apple δεν μας αγοράζει… - Media

της Μιχαλούς

Τελικά πάλι δεν σωθήκαμε… Την Ελλάδα, ως χώρα με τους κατοίκους μαζί, σκέφθηκε να αγοράσει η Apple, με κάτι περισσευούμενα λεφτά που έχει. Για την ακρίβεια 97 δις δολάρια σε μετρητά και επενδύσεις τα οποία δεν ήξερε τι να τα κάνει  !!!

Στην πρώτη συνέλευση της εταιρείας μετά το θάνατο του Steve Jobs- με τον νέο CEO Tim Cook, αναφέρθηκε ότι τους περισσεύει ένας «θησαυρός» σε μετρητά, που είναι όμως «περισσότερα από όσα χρειάζονται να τρέξει η Apple».

Τότε ένας επενδυτής την ιδέα η Apple να εξετάζει την περίπτωση αξιοποίησης των μετρητών αυτών για την αγορά της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει μια κρίση χρέους…. Ο Tim Cook το σκέφθηκε σοβαρά και απάντησε «Κοιτάξαμε αρκετά πράγματα, αλλά όχι αυτό…».

Το ζήτημα να μας αγοράσουν είναι πραγματικότητα και μάλιστα αναφέρθηκε με συγκεκριμένη πρόταση  από τους μετόχους της εταιρείας τονίζοντας ότι «Με τα λεφτά που έθεσε η Γερμανία υπό τον έλεγχό της την Ελλάδα, δηλαδή με 30 δις. ευρώ, μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω και με τα 97 δις δολάρια (περίπου 70 δις. ευρώ) να αποκτήσουμε τον συνολικό έλεγχο της χώρας, ερχόμενοι σε μία συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση".

Όταν τέθηκε στο θέμα στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στα κεντρικά γραφεία της στο Cupertino της Καλιφόρνια, ο διευθύνων σύμβουλος απάντησε ότι «Δεν είναι κακή η ιδέα, αλλά δεν την έχουμε εξετάσει. Δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί. Ίσως είναι πολλά τα 97 δις. για να αγοραστεί η Ελλάδα".

Ε όχι και πολλά αδερφέ, το μαγαζί γωνία, είναι!!! Και όσο για το πώς θα καταφέρετε να την υλοποιήσετε την ιδέα σας Είναι απλό… Ένα iPhone ή ένα iPad, να κάνατε δώρο, στους 300 της Βουλής μας και η δουλειά σας έγινε …θα μας τα έφερναν από εδώ θα μας τα έφερναν από εκεί και στο τέλος στο όνομα της Εθνικής σωτηρίας μας θα το αποφάσιζαν με συνοπτικές διαδικασίες!!!

Αμ πως!!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.