search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:10
MENU CLOSE

Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22% στην Ισπανία

11.02.2019 10:08
Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22% στην Ισπανία - Media

 

Σε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22% προχώρησε η Ισπανία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες,μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η αύξηση θα ενισχύσει τις δαπάνες και τις προσλήψεις, ενισχύοντας την ανάπτυξη της Ισπανίας.

Ωστόσο, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και τα στελέχη των επιχειρήσεων εμφανίζονται επιφυλακτικοί υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε πρόσθετη ανάπτυξη της οικονομίας δεν θα είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που αναμένουν να χαθούν, καθώς οι εταιρείες δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά την άνοδο του κόστους.

Η αύξηση στα 900 ευρώ από 736 το μήνα, τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του έτους και έχει άμεσες επιπτώσεις περίπου στο 8% του ισπανικού εργατικού δυναμικού, ήτοι 1,2 εκατ. εργαζομένων. Τα αποτελέσματά της ήδη καθίστανται αισθητά στην ισπανική οικονομία, αναγκάζοντας τις εταιρείες να ανταποκριθούν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06