search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:31
MENU CLOSE

Ο Μαδούρο κήρυξε την έναρξη των μεγαλύτερων στρατιωτικών γυμνασίων της Βενεζουέλας (Video)

11.02.2019 10:19
Ο Μαδούρο κήρυξε την έναρξη των μεγαλύτερων στρατιωτικών γυμνασίων της Βενεζουέλας (Video) - Media

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας θα πραγματοποιήσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν ποτέ διεξαχθεί στην ιστορία της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κήρυξε επίσημα την Κυριακή την έναρξη των μεγαλύτερων στρατιωτικών ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, όπως φάνηκε μέσα από τη ζωντανή μετάδοση των γυμνασίων.

Πριν από την έναρξη των ασκήσεων, ο πρόεδρος έφθασε στην βόρεια πολιτεία της Μιράντα για να επιθεωρήσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικής κατασκευής πυραυλικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας.

 

Τα συγκεκριμένα στρατιωτικά γυμνάσια προγραμματίζεται να διαρκέσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και πρόκειται να αποτελέσουν τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες ασκήσεις που διενήργησε το Καράκας κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων της ιστορίας της χώρας, σύμφωνα με τον Μαδούρο.

Εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα τον Ιανουάριο, ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο αυτοανακυρήχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και κάποιες άλλες χώρες τον αναγνώρισαν σχεδόν αμέσως, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία δήλωσαν αργότερα την πρόθεσή τους να αναγνωρίσουν τον Γκουάιδο εάν το Καράκας δεν ανακοίνωνε προεδρικές εκλογές εντός οκτώ ημερών.

Με τη σειρά τους, η Ρωσία, η Κούβα, η Κίνα, η Τουρκία και το Ιράν στηρίζουν πλήρως την κυβέρνηση Μαδούρο. Ο Μαδούρο τόνισε επίσης ότι η Βενεζουέλα είχε πραγματοποιήσει νόμιμες εκλογές και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να αποσύρουν το αίτημά τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:25