search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Αντίδραση από ΣΜΕΧΑ για το κούρεμα

24.02.2012 07:53
Αντίδραση από ΣΜΕΧΑ για το κούρεμα - Media

Στο «κούρεμα» των ομολόγων αντιδρά ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Ελλάδας (ΣΜΕΧΑ) τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες που έχει αυτή η απόφαση.

Στο «κούρεμα» των ομολόγων αντιδρά ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Ελλάδας (ΣΜΕΧΑ) τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες που έχει αυτή η απόφαση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφορικά με το θέμα έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση και όσοι συμφώνησαν στο κούρεμα των ομολόγων των ιδιωτών θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχει αυτή η απόφαση. Η Κυβέρνηση και η τρόικα αποφάσισε το κούρεμα των ομολόγων των τραπεζών δίνοντάς τους ως αντάλλαγμα 30 δισ. ευρώ, ή σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις έως και 50 δισ. ευρώ προκειμένου να στηριχθεί ο τραπεζικός κλάδος. Την ίδια ώρα όμως αποφασίζει το κούρεμα των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους ιδιώτες επενδυτές, φυσικά πρόσωπα, (αξίας κάτω από 100.000 ευρώ ή και πάνω από αυτό το όριο), χωρίς να τους στηρίζει. Πολλοί εξ αυτών αντί να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό στήριξαν τη χώρα αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα. Αύριο  ίσως να είναι αυτοί που θα επενδύσουν και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, σε μία χώρα που το κράτος δεν μπορεί να επενδύσει. Ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητάει τώρα να επιστρέψουν, όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, στις ελληνικές τράπεζες. Πόσο αντιφατική είναι αυτή η δήλωση; Από τη μία να ζημιώνεις τους ιδιώτες και από την άλλη να τους ζητάς να εμπιστευτούν τη χώρα; Υπάρχουν ακόμα και σήμερα ανόητες δαπάνες που μπορούν να κοπούν, υπάρχουν δυνατότητες για ανάπτυξη χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αρκεί τώρα να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και οι αρμόδιοι υπουργοί να αποκτήσουν από τους ειδικούς της αγοράς όπως είναι τα μέλη του ΣΜΕΧΑ την απαραίτητη τεχνογνωσία, υπάρχει τρόπος να βοηθηθεί η χώρα χωρίς οι ιδιώτες να καταγράψουν μία τόση μεγάλη ζημιά. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν κάποιοι στη χώρα, δεν μπορεί να τιμωρείται και την ίδια ώρα αυτοί που την έφεραν σε αυτήν την κατάσταση να μην έχουν υποστεί τις συνέπειες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03