search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:01
MENU CLOSE

«SOS» από ΕΔΟΕΑΠ: Επικαιροποιείστε τα στοιχεία σας γιατί χανόμαστε

11.02.2019 15:50
Το «Π» συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ - Media

 

Σημαντικό ρόλο στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ παίζει η επικαιροποίηση των στοιχείων από τους ασφαλισμένους γι’ αυτό ο οργανισμός τους καλεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτήν, καθώς στις 15 Φεβριουαρίου λήγει το χρονικό περιθώριο. Η μη συμμετοχή στην επικαιροποίηση, θέτει σε κίνδυνο το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον οργανισμό επικουρικής ασφάλισης, τα στοιχεία είναι απαραίτητα για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, η οποία «είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ύπαρξη του Οργανισμού, καθώς αποτελεί ένα εκ των βασικών νομικών επιχειρημάτων έναντι των εργοδοτικών προσφυγών, που ζητούν την κατάργηση του 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ».

Σημειώνεται ότι η μελέτη θα αξιοποιηθεί στην εκδίκαση των αιτήσεων ακυρώσης για την εισφορά του 2% που έχουν καταθέσει οι καναλάρχες στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 3 Ιουνίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο ΕΔΟΕΑΠ δε θα μπορέσει να διατηρήσει το υφιστάμενο επίπεδο παροχών του, εάν δεν εκπονήσει την αναλογιστική μελέτη, βασική προϋπόθεση της οποίας είναι η ολοκλήρωση της online «Επικαιροποίησης Στοιχείων Ασφαλισμένου» (edoeap.gr).

Για αυτό και υπενθυμίζει σε όλους τους ασφαλισμένους -συνταξιούχους και εν εν ενεργεία, παλαιούς και νέους- ότι η επικαιροποίηση πρέπει να έχει γίνει έως αυτήν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Η αναλογιστική μελέτη είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ύπαρξη του Οργανισμού, καθώς αποτελεί ένα εκ των βασικών νομικών επιχειρημάτων έναντι των εργοδοτικών προσφυγών, που ζητούν την κατάργηση του 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ. Η μη συμμετοχή στην επικαιροποίηση, εμμέσως πλην σαφώς, οδηγεί στη μη εκπόνησή της και άρα θέτει σε κίνδυνο το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού.

Το τελευταίο 48ωρο στον έλεγχο και τη συμπλήρωση των στοιχείων τους προχώρησαν 866 ασφαλισμένοι, ενώ συνολικά έως τώρα η συμμετοχή φθάνει τους 7.076 σε σύνολο 17.500 ασφαλισμένων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59