12/08/2020 15:32:46
24.2.2012

Απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία ο Κόφι Ανάν

Απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία ο Κόφι Ανάν - Media

Ειδικός απεσταλμένος για τη συριακή κρίση ορίστηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, μετά από απόφαση του σημερινού γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν και του επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελαράμπι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ο απεσταλμένος «θα προσφέρει τις υπηρεσίες του με στόχο να τερματιστούν οι βιαιότητες και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και θα προωθήσει μια ειρηνική λύση στην συριακή κρίση».

Στην ανακοίνωση δεν αποκαλύπτεται το όνομα του αναπληρωτή που θα έχει ο Κόφι Ανάν, ο οποίος θα προέρχεται από αραβική χώρα.

Ο Ανάν θα έχει επίσης «ευρείες διαβουλεύσεις στη Συρία και εκτός αυτής με όλους τις ενδιαφερόμενες πλευρές για να σταματήσουν οι βιαιότητες και η ανθρωπιστική κρίση».

Θα πρέπει ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «να συμβάλει στην εξεύρεση ειρηνικής και ολοκληρωμένης λύσης (στην κρίση) που θα ανταποκρίνεται στις δημοκρατικές επιθυμίες του συριακού λαού, μέσω ενός πολιτικού διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση της χώρας και την συριακή αντιπολίτευση, στο σύνολό της.

Ο 73χρονος Κόφι Ανάν από την Γκάνα διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΟΗΕ από το 1997 ως το 2006 και το 2001 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.