search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:08
MENU CLOSE

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου από την Κρήτη: Στο εδώλιο η 39χρονη χήρα του και ο εραστής της

12.02.2019 07:30
Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου από την Κρήτη: Στο εδώλιο η 39χρονη χήρα του και ο εραστής της - Media

 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου αναμένεται να κάτσει ζευγάρι εραστών για την δολοφονία του γνωστού καρδιολόγου της Σητείας Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Η 39χρονη χήρα του θύματος αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ ο 38χρονος εραστής της, Βούλγαρος αστυνομικός, παραπέμπεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Η 39χρονη επιμένει στην αθωότητα της, ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε το εγκληματικό σχέδιο του φίλου της, ωστόσο το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκτιμά ότι είχε κομβικό ρόλο καθώς θεωρεί ότι εκείνη παρείχε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στον συγκατηγορούμενο της για την εκτέλεση του σχεδίου, χωρίς τις οποίες ίσως δεν θα ήταν δυνατή η τέλεση του εγκλήματος.

Το Δικαστικό Συμβούλιο λαμβάνει σοβαρά υπόψη ένορκες καταθέσεις μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι ο γάμος του καρδιολόγου με την 39χρονη είχε διαταραχθεί από το 2016. Το θύμα είχε προτείνει κάποιες λύσεις για την πορεία της σχέσης τους με γνώμονα το παιδί, όμως η σύζυγος ζητούσε χρόνο να το σκεφτεί. Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο καρδιολόγος φέρεται να ανακοίνωσε πλέον την απόφαση του να αναθέσει σε δικηγόρο την έκδοση διαζυγίου.

«Οι εν λόγω σοβαρές εξελίξεις στις σχέσεις των συζύγων που ήταν προφανώς γνωστές στον 38χρονο αστυνομικό και η αποφασιστικότητα του θύματος να προχωρήσει στη λύση του γάμου του, πιθανολογείται βάσιμα ότι επέδρασαν καταλυτικά στις προθέσεις αμφότερων των κατηγορουμένων, καθώς δεν μπορεί να θεωρηθεί συμπτωματικό το γεγονός ότι η τέλεση της ανθρωποκτονίας έλαβε χώρα λίγο πριν το θύμα αναθέσει σε δικηγόρο την έκδοση διαζυγίου, σαν να υπήρχε κάποιος επείγον λόγος που δεν επέτρεπε την αναβολή στην υλοποίηση του εγκληματικού σχεδίου».

Ο 62χρονος καρδιολόγος εκτελέστηκε ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο του στο δρόμο από Σητεία προς Μακρύ Γιαλό όπου διατηρούσε επίσης ιδιωτικό ιατρείο. Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι, κρυμμένος πίσω από μία αγριελιά, σε μία κλειστή αριστερή στροφή.
Σύμφωνα πάντως με την υπεράσπιση της 39χρονης, την οποία εκπροσωπούν οι συνήγοροι κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης και Μανόλης Ανασταστάκης, δεν στοιχειοθετείται καμία μορφής συνέργεια σε βάρος της εντολέας τους και εκφράζεται η πεποίθηση ότι τα πραγματικά περιστατικά και η αθωότητα της θα αποδειχθούν στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Πηγή: cretalive

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06