search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:25
MENU CLOSE

Από τον Μορικόνε στον Μίκη:  Το ταξίδι του Μάργαρη

12.02.2019 10:07
Από τον Μορικόνε στον Μίκη:  Το ταξίδι του Μάργαρη - Media

“Με τη μαγεία της κλασικής κιθάρας” στον «Παρνασσό»

Μια ακόμα ξεχωριστή μουσική βραδιά θα φιλοξενήσει ο «αναγεννημένος» Παρνασσός, μια από τις πιο ιστορικές αίθουσες της πόλης.

Ο διεθνούς φήμης κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, σε ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της κλασικής κιθάρας. Θα ακουστούν συνθέσεις των EnnioMoriccone, NinoRota, ErikSatie, Beatles, Queen, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Παναγιώτη Μάργαρη κ.α. Μία μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα και που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

“Η μουσική είναι για εμένα τα πάντα. Έρωτας, αγάπη, λατρεία και εν’ τέλει ένας μαγικός φάρος και μία όαση, όπου βρίσκουν λύτρωση οι δαίμονες του μυαλού μου “, λέει ο Παναγιώτης και συμπληρώνει: “Η σύνθεση είναι η απόλυτη δημιουργία ενώ οι διασκευές και γενικότερα τα κομμάτια που ερμηνεύω ως σολίστ της κλασικής κιθάρας, με ωθούν και δεξιοτεχνικά και ερμηνευτικά. Η σύνθεση με όρους κινηματογραφικούς, είναι σαν να είσαι ο σκηνοθέτης μιας ταινίας, ενώ η σκηνή και η έκθεση σε αυτήν, μοιάζει με το ρόλο ενός ηθοποιού. Το καθένα από αυτά έχει την δική του ξεχωριστή γοητεία.”

1700 εμφανίσεις σ’ όλο τον κόσμο!

Ο Mάργαρης γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και σπούδασε κλασική κιθάρα και ανώτατα θεωρητικά. Τον Ιούνιο του 2000 του απονεμήθηκε το δίπλωμα κλασικής κιθάρας με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Ξεκίνησε να εμφανίζεται σε συναυλίες το 1990 και από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει περίπου 1700 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αφρική.

Έχει ηχογραφήσει 15 προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα εκ των οποίων έφτασαν στο top10 των επίσημων Ελληνικών charts της IFPI. Οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφίας του έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Ειδικά το album που ηχογράφησε το 2012 με τίτλο “Rock Of My Soul”, θεωρείται πρωτοποριακό και καινοτομικό, μιας και ένωσε μέσω των διασκευών του την κλασική κιθάρα με την Rock μουσική. Το 2005 και 2006 του απονεμήθηκαν τα μουσικά βραβεία Αρίων (Καλύτερο ορχηστρικό άλμπουμ της Ελλάδας) για τα cd “Cafe de l’ art – Cinema” και “Cafe de l’ art – Τσιτσάνης – Βαμβακάρης” αντίστοιχα.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως: Μίκης Θεοδωράκης, Al Di Meola, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σταμάτης Κραουνάκης, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Λεοντής, Μάριος Φραγκούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης κ.α.

Τι είχε γράψει ο Μίκης

Με αφορμή την δισκογραφική δουλειά “Ο Παναγιώτης Μάργαρης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη”, ο σημαντικότερος συνθέτης της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας Μίκης Θεοδωράκης έγραψε για τον Παναγιώτη Μάργαρη: “Αγαπητέ μου Παναγιώτη, άκουσα την τελική μορφή της δουλειάς σου και σπεύδω να σ’ ευχαριστήσω και να σε συγχαρώ. Σεβάστηκες απόλυτα το έργο μου και προχώρησες με φαντασία και ευρηματικότητα, αναδεικνύοντας την κιθάρα σε κορυφαίο όργανο μουσικής έκφρασης, εκμεταλλευόμενος όλα τα πλούσια στοιχεία της που αναδείξανε όλες τις πτυχές της μουσικής μου. Σε χαιρετώ με αγάπη, Μίκης Θεοδωράκης”

Ο Παναγιώτης Μάργαρης διδάσκει κλασική κιθάρα στην Αθήνα. Από την τάξη του, έχουν αποφοιτήσει πολλοί αξιόλογοι κιθαριστές.

Τον Ιούλιο του 2017 βραβεύτηκε από την UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό.

INFO

Φιλολογικός σύλλογος Παρνασσός – Πλατεία Καρύτση 8- -Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου -Ώρα έναρξης: 21:00- Παραγωγή: Nuevo Productions- Πληροφορίες: 2103221917, 2108048009

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:23