search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Τρόμος στη Βραζιλία: Εισβολή δηλητηριωδών σκορπιών σε αστικά κέντρα (Photo)

12.02.2019 14:53
Τρόμος στη Βραζιλία: Εισβολή δηλητηριωδών σκορπιών σε αστικά κέντρα (Photo) - Media

 

Με έναν νέο τρόπο βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων στη Βραζιλία, καθώς οι πόλεις έχουν δεχθεί πραγματική εισβολή από δηλητηριώδεις κίτρινους σκορπιούς.

Αιτιά για αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση είναι η κλιματική αλλαγή, η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του αστικού ιστού, η κακή διαχείριση των απορριμμάτων και η υποβάθμιση των συνθηκών υγιεινής.

Η κατάσταση έχει γίνει τόσο επικίνδυνη που πλέον σε πόλεις όπως το Σάο Πάολο οργανώνονται κανονικά… σαφάρι για να πιαστούν οι επικίνδυνοι σκορπιοί. Το 2017 από τις επιδρομές αυτές πιάστηκαν σε προάστιο 13.000 σκορπιοί.

Σημειώνεται ότι κανένα από τα τέσσερα ενδημικά στη Βραζιλία είδη σκορπιών, κανένα δεν κυκλοφορούσε σε πόλεις, μέχρι τώρα. Πλέον, όμως, οι Βραζιλιάνοι βρίσκουν σκορπιούς μέσα στα σπίτια τους.

Ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η εκκαθάριση των πόλεων από τους σκορπιούς είναι μια σχεδόν αδύνατη αποστολή, λόγω συνθηκών, αλλά και λόγω αριθμών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:47