search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:07
MENU CLOSE

«Βόμβα» από τη Ρωσία: Ετοιμάζεται να αποκοπεί από το παγκόσμιο internet

12.02.2019 15:36
Αργεί η σύνδεσή σας στο ίντερνετ; Κάντε αυτό το κολπάκι και θα «πετάει» - Media
 
Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ρωσία, στο πλαίσιο ελέγχου των αμυντικών συστημάτων της εναντίον κυβερνοεπιθέσεων.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, η Ρωσία σχεδιάζει μέχρι την 1η Απριλίου να αποκοπεί από τον παγκόσμιο ιστό, δηλαδή, από αυτό που ονομάζουμε internet.
 
H διακοπή αυτή θα έχει μικρή διάρκεια και θα σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα που θα ανταλλάσσονται εντός της Ρωσίας θα παραμένουν μέσα στη χώρα.
 
Σύμφωνα με στοιχεία νομοσχεδίου που ήλθαν στη δημοσιότητα, η Ρωσία θέλει να διαπιστώσει την ικανότητα των παρόχων της να λειτουργούν σε κατάσταση κυβερνοεπίθεσης.
 
Στην ουσία το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία αποκλειστικά ρωσικού συστήματος διαδικτυακών διευθύνσεων που θα λειτουργεί ακόμα κι αν αποκοπεί από τον παγκόσμιο ιστό.
 
Σήμερα στη χώρα την ευθύνη λειτουργίας των root servers έχουν 12 οργανισμοί, ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αντίγραφα του βιβλίου διευθύνσεων έχουν μεταφερθεί σε άλλα σημεία στη χώρα.
 
Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το όλο σχέδιο υποκρύπτει στόχους μαζικής λογοκρισίας και ελέγχου του διαδικτύου στη χώρα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04