search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:40
MENU CLOSE

Αυτό είναι το νησί που πρωτοστατεί στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου

12.02.2019 17:06
Αυτό είναι το νησί που πρωτοστατεί στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου - Media

 

«Ο κάθε κάτοικος της Αίγινας δικαιούται 24 ακτοπλοϊκά εισιτήρια τον χρόνο -για μια τετραμελή οικογένεια είναι περίπου 100 εισιτήρια- που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας που ταξιδεύει περισσότερο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός σε ειδική εκδήλωση, χθες, στο Λεούσειο ίδρυμα στην Αίγινα, αναφερόμενος στα σημαντικά οφέλη για κάθε νησιώτη από τη χρήση του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ).

Ο υπουργός είπε ότι η Αίγινα είναι πρωταθλήτρια στην εφαρμογή του μέτρου αφού έως σήμερα έχουν εγγραφεί 2.413 Μοναδικοί Αριθμοί Νησιώτη και έχουν χρησιμοποιηθεί 2.392 ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

«Ο κάθε νησιώτης μπορεί να μπει στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου με τα στοιχεία του taxis, να βάλει έναν αριθμό λογαριασμού και να πάρει τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη και μέχρι την 25η του κάθε μήνα να λαμβάνει την επιστροφή χρημάτων στον λογαριασμό του για ακτοπλοϊκά εισιτήρια» τόνισε ο κ.Σαντορινιός προσθέτοντας ότι «για την Αίγινα η επιστροφή στον νησιώτη φτάνει στο 73% με το ταχύπλοο και 63% με το συμβατικό πλοίο».

«Δηλαδή το ταξίδι με το ταχύπλοο για το κάθε νησιώτη θα κοστίσει τελικά 3 ευρώ!» πρόσθεσε.

Ο υπουργός είπε ότι πέρα από το ακτοπλοϊκά εισιτήρια ο δεύτερος πυλώνας στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι η μεταφορά των εμπορευμάτων και ο τρίτος η επέκταση του στα καύσιμα, όπου η πιλοτική εφαρμογή του ξεκίνησε για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά.

Ο κ.Σαντορινιός εξήγησε ότι το 2018 ήταν ένα κρίσιμο έτος και θα έπρεπε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, στο οποίο θα έπρεπε να ενταχθούν πολιτικές που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση αδικιών που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόσθεσε ότι οι πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση μας από την πρώτη κιόλας ημέρα διακυβέρνησης, έβαλαν τη νησιωτικότητα στον πολιτικό χάρτη, που μέχρι τώρα δεν είχε αποτελέσει προτεραιότητα προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου τόνισε ότι αυτή γίνεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να μην υπάρχουν εξαρτήσεις από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, αλλά και για να αποδείξουμε στην Ευρώπη ότι παίρνουμε πρωτοβουλίες για υλοποίηση νησιωτικών πολιτικών.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:40