search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:28
MENU CLOSE

Καταδικάστηκε για «καρτέλ» κοκαΐνης ο «Ελ Τσάπο»

12.02.2019 18:27
Γάζωσαν με 155 σφαίρες τον αστυνομικό που συνέλαβε τον γιο του Ελ Τσάπο  (Video) - Media
 
Την ενοχή του διαβόητου Μεξικανού βαρόνου ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, αποφάσισε σήμερα το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση τόνων κοκαΐνης, ηρωίνης, μαριχουάνας και μεθαμφεταμίνης στις ΗΠΑ.
 
Μετά από μία τρίμηνη ακροαματική διαδικασία, ο 61χρονος «Ελ Τσάπο» κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους και στις 10 κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε, κυρίως για εισαγωγή και διανομής ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και ανθρωποκτονίες από πρόθεση και η «καμπάνα» που τον περιμένει είναι βαρύτατη.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο «Ελ Τσάπο» (ο Κοντούλης) – το αφεντικό του πανίσχυρου καρτέλ Σιναλόα – συνελήφθη (την τελευταία φορά) σε ένα χωριό του Μεξικό τον Ιανουάριο του 2016, εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2017 και πλέον αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
 
Η ετυμηγορία βγήκε μετά από έξι ημέρες συνεδρίασης των ενόρκων. Ο 61χρονος βαρώνος ναρκωτικών αναμένεται ότι θα οδηγηθεί για το υπόλοιπο της ζωής του σε μία αμερικανική φυλακή υψηλής ασφάλειας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν δραπέτευσή του, καθώς στο παρελθόν έχει δύο φορές δραπετεύσει από υψηλής ασφαλείας φυλακές στο Μεξικό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:26