search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Μέι: Η αναβολή του Brexit δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα

12.02.2019 20:56
Μέι για νέα ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το Brexit στις αρχές Ιουνίου - Media

 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σε ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων ότι η επέκταση του Άρθρου 50 και η αναβολή αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου, δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα, ανέφεραν οι Financial Times.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι η αναβολή της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ δεν θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα γύρω από το Brexit, ούτε θα ωθήσει το Κοινοβούλιο πιο κοντά στην έγκριση μιας συμφωνίας αποχώρησης, τονίζουν οι FT, επικαλούμενες ανθρώπους που συμμετείχαν στην τηλεφωνική επικοινωνία με την Μέι.

Νωρίτερα σήμερα η πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να της δώσουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να διαπραγματευθεί αλλαγές για το «backstop» ώστε να προστατευθούν τα ανοικτά ιρλανδικά σύνορα στη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Παράλληλα σήμερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Βρετανίας για το Brexit, ο Όλι Ρόμπινς προειδοποίησε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο ITV, ότι οι βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της συμφωνίας της Μέι ή μιας χρονικής επέκτασης της προθεσμίας της 29ης Μαρτίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03