12/07/2020 13:50:42

Κατρούγκαλος: Δεν προετοιμάζουμε σενάριο δεξιάς παρένθεσης - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει Παυλόπουλο

Κατρούγκαλος: Δεν προετοιμάζουμε σενάριο δεξιάς παρένθεσης - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει Παυλόπουλο - Media

 

Μετά τα χθεσινά μπρος-πίσω του Γιώργου Κατρούγκαλου όσον αφορά το άρθρο 32 και το πώς θα ψηφιστεί στην παρούσα και στην επόμενη Βουλή, σήμερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη Νέα Δημοκρατία ότι το κόμμα του δεν προτίθεται να δουλέψει πάνω «στο σενάριο της δεξιάς παρένθεσης».

Όπως είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πολύ ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Επειδή είδα να λέγεται ότι είναι τρόπαιο το άρθρο 32 και μας παγιδεύσατε και εξουδετερώσατε, αυτό που θέλουμε να κάνουμε, δηλαδή αν έχετε την πλειοψηφία να γίνεται δεξιά παρένθεση, σας λέω το εξής:

Ξεχνάτε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει την επανεκλογή του κ. Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Και συνέχισε: «Για το άρθρο 32, τι είναι το σημαντικό της κατεύθυνσης; Ένα ζήτημα στο οποίο συμφωνούμε είναι να απεμπλακεί η εκλογή Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής και ένα δεύτερο στο οποίο δεν συμφωνούμε είναι ότι εμείς θέλουμε ευρύτερη συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και εσείς λέτε να γίνει με 151 ψήφους. Αυτό είναι κρίσιμο και είναι αντίθετο για τον ρυθμιστικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.