search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:55
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Δεν προετοιμάζουμε σενάριο δεξιάς παρένθεσης – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει Παυλόπουλο

13.02.2019 10:38
Κατρούγκαλος: Δεν προετοιμάζουμε σενάριο δεξιάς παρένθεσης - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει Παυλόπουλο - Media

 

Μετά τα χθεσινά μπρος-πίσω του Γιώργου Κατρούγκαλου όσον αφορά το άρθρο 32 και το πώς θα ψηφιστεί στην παρούσα και στην επόμενη Βουλή, σήμερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη Νέα Δημοκρατία ότι το κόμμα του δεν προτίθεται να δουλέψει πάνω «στο σενάριο της δεξιάς παρένθεσης».

Όπως είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πολύ ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Επειδή είδα να λέγεται ότι είναι τρόπαιο το άρθρο 32 και μας παγιδεύσατε και εξουδετερώσατε, αυτό που θέλουμε να κάνουμε, δηλαδή αν έχετε την πλειοψηφία να γίνεται δεξιά παρένθεση, σας λέω το εξής:

Ξεχνάτε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει την επανεκλογή του κ. Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Και συνέχισε: «Για το άρθρο 32, τι είναι το σημαντικό της κατεύθυνσης; Ένα ζήτημα στο οποίο συμφωνούμε είναι να απεμπλακεί η εκλογή Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής και ένα δεύτερο στο οποίο δεν συμφωνούμε είναι ότι εμείς θέλουμε ευρύτερη συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και εσείς λέτε να γίνει με 151 ψήφους. Αυτό είναι κρίσιμο και είναι αντίθετο για τον ρυθμιστικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03