search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:38
MENU CLOSE

«Πλημμύρισαν» με χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα τη Θεσσαλονίκη (Photos-Video)

13.02.2019 13:10
«Πλημμύρισαν» με χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα τη Θεσσαλονίκη (Photos-Video) - Media

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, η δράση της οποίας αφορούσε παραχάραξη χαρτονομισμάτων.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο στο οποίο έφτιαχναν τα πλαστά χαρτονομίσματα, και συγκεκριμένα δολάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του seleo.gr.

Ηνωμένων Πολιτειών τα οποία στην συνέχεια κυκλοφορούσαν στην αγορά. Επτά από τα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού τμήματος Παιονίας, ενώ τα υπόλοιπα 3 μέλη ταυτοποιήθηκαν.

Πρόκειται για άνδρες ημεδαπούς ηλικίας από 40 έως 64 ετών. Τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας διακινήσει πλαστά χαρτονομίσματα σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, ενώ εξετάζονται στοιχεία που δείχνουν πως πρόκειται να διακινήσουν πλαστά χαρτονομίσματα και σε άλλες χώρες όπως Βουλγαρία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Κύπρο. Στην έρευνα που έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα πάνω από 50.000 δολάρια Αμερικής καθώς και διάφορα εργαλεία και μηχανήματα για την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων.

“Οι αστυνομικοί, με συντονισμένες ενέργειες, κατάφεραν να βάλουν τέλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που διοχέτευε στην κοινωνία πλήθος πλαστών χαρτονομισμάτων, προκαλώντας οικονομική ζημιά σε πολίτες και επιχειρηματίες” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης.

Επιπλέον, στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά δολάρια αξίας άνω των 150.000 δολαρίων και χαρτονομίσματα διαφόρων νομισμάτων και αξιών. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:37