search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Ημίχρονο: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 40-25

13.02.2019 17:54
Ημίχρονο: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 40-25 - Media

Α΄ δεκάλεπτο

Το πρώτο καλάθι του αγώνα ήρθε δια χειρός Βουγιούκα, ενώ Γκος και Παπανικολάου έβαλαν μπροστά τον Ολυμπιακό (2-5). Οι πράσινοι με σερί 7-0 και κύριο εκφραστή τον Παπαπέτρου έφτασαν στο 9-5 για να έρθει το πρώτο «ερυθρόλευκο» καλάθι (τρίποντο) του Ουέμπερ (9-8). Οι γηπεδούχοι όμως στόχευαν συνέχεια στο “ζωγραφιστό” και με ένα νέο 9-0 έφεραν τη διαφορά στους 9 (17-8), με τον Μπλατ να παίρνει εσπευσμένα τάιμ άουτ.. Ο Παπανικολάου χρεώθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους 12 πόντους (20-8). Ο ΛεΝτέι έδωσε λύσεις αλλά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 23-12 υπέρ των γηπεδούχων.

Β΄δεκάλεπτο

Το ίδιο σκηνικό είχε στηθεί και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Μπλατ δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά, ήταν κακή και άστοχη στην επίθεση, την ώρα που ο Παναθηναϊκός σταδιακά ανέβασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στους 14 πόντους (32-18). Οι «πράσινοι» σημάδευαν συνεχώς μέσα στη ρακέτα και πετύχαιναν εύκολους πόντους εκμεταλλευόμενοι την τραγική ημέρα του Μιλουτίνοφ και του ΛεΝτέι.

Άφαντος ο Σπανούλης, ενώ για τους γηπεδούχους οργάνωνε άριστα ο Καλάθης και εκτελούσε (κυρίως) ο Ντεσόν Τόμας. Ο νεοφερμένος Ουέμπερ έδινε ενέργεια στην ομάδα του Μπλατ αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Με τρίποντο του Λάνγκφορντ και αιφνιδιασμό του Καλάθη η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 18 πόντους (40-22) αλλά με το τρίποντο του Σπανούλη οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με σκορ 40-25.

Πριν το παιχνίδι:

Με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στη καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση ενώ υπάρχουν και εκατέρωθεν προβλήματα τραυματισμών. Καλάθης και Παπανικολάου «σφίγγουν τα δόντια» για να αγωνιστούν, την ώρα που ο Πιτίνο δεν υπολογίζει στους Λοτζέσκι και Παππά, αλλά τουλάχιστον βλέπει τον Κιθ Λάνγκφορντ να επιστρέφει.

Από την άλλη, ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό αναμένεται να κάνει ο Ουέμπερ, που δηλώθηκε αντί του Αξέλ Τουπάν!

Αυτή θα είναι η 5η φορά που οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στα ημιτελικά και η πρώτη στο OAKA μετά το 2014! Τότε ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον Ολυμπιακό με 77-76 με το… buzzer beater κάρφωμα του Εστεμπάν Μπατίστα.

Η τελευταία νίκη των «ερυθρολεύκων» για το κύπελλο σημειώθηκε στον τελικό του 2011 στο κλειστό του Ελληνικού με σκορ 74-68.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:09