search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:58
MENU CLOSE

Τομ Γιορκ: «Το Brexit είναι σαν τις πρώτες μέρες του Γ’ Ράιχ»

14.02.2019 09:16
Τομ Γιορκ:  «Το Brexit είναι σαν τις πρώτες μέρες του Γ’ Ράιχ» - Media

 

Ο Τομ Γιορκ – αρχηγός των Radiohead και συνθέτης μουσικής ταινιών, όπως στο remake του Suspiria το 2018, χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τερέζα Μέι στη διαδικασία του Brexit «ανάλογες των πρώτων ημερών του Γ’ Ράιχ».

Ο τραγουδιστής είναι βέβαια γνωστός για τις απροκάλυπτες πολιτικές του δηλώσεις – το Twitter του είναι κυρίως αφιερωμένο σε retweets άρθρων που ευαισθητοποιούν για πολιτικά θέματα και την καταστροφή του πλανήτη μας. Ωστόσο η τελευταία κριτική του για την κατάσταση στη Βρετανία ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή.

Ο Τομ Γιορκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent» επιτέθηκε στην Τερέζα Μέι για το «χάος» και τον «πόνο» που προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Brexit και την κατηγόρησε ότι διευκολύνει ένα εχθρικό περιβάλλον απέναντι στους πρόσφυγες και ότι χρησιμοποιεί τη ζωή εκατομμυρίων Ευρωπαίων ως διαπραγματευτικό εργαλείο.

Ο τραγουδιστής των Radiohead χρησιμοποίησε επίσης τη μεταφορά, του λεωφορείου εκτός ελέγχου, στη δήλωση του, η οποία δημοσιεύτηκε στο Twitter στις 8 Φεβρουαρίου. «Κανείς δεν σας ψήφισε για να οδηγήσετε αυτό το κόκκινο λεωφορείο πάνω σε ένα βράχο με τους επιβάτες να ουρλιάζουν στο πίσω μέρος» γράφει. «Σταματήστε τώρα το λεωφορείο…».

Το tweet του ακολούθησε την είδηση περί ενδεχόμενων περαιτέρω καθυστερήσεων στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κανείς δεν σας ψήφισε για να θέσετε υπό αμφισβήτηση τις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων στη χώρα αυτή ως ένα εργαλείο διαπραγμάτευσης, προκαλώντας έτσι τεράστιες δυσκολίες και ταλαιπωρία, μια ενέργεια που θυμίζει τις αρχές του Γ’ Ράιχ.

Κανείς δεν σας ψήφισε να οδηγήσετε αυτό το κόκκινο λεωφορείο πάνω σε βράχο με τους επιβάτες να ουρλιάζουν στο πίσω μέρος. Κανένα από αυτά δεν είναι έκφραση της δημοκρατίας που έχετε υποστηρίξει ότι στηρίζετε. Ο φόβος δεν είναι όπλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου τον 21ο αιώνα. Σταματήσετε το λεωφορείο τώρα» αναφέρει ο Τομ Γιορκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:58