search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:01
MENU CLOSE

Ξαναφουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό – Πιθανά τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά

14.02.2019 18:14
Πρετεντέρης: Σε τι έχει απόλυτο δίκιο ο Τσίπρας και τι δεν βλέπει η… ΝΔ  - Media
 
Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια για ανασχηματισμό καθώς εκ των πραγμάτων προκύπτει η ανάγκη να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από την αποχώρηση της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Νάσου Ηλιόπουλου προκειμένου να αρχίσουν επίσημα την προεκλογική τους εκστρατεία για το Δήμο Θεσσαλονίκης και Αθήνας αντίστοιχα.
 
Επίσης, ο πρωθυπουργός που κατέχει και το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών φέρεται να θέλει να θέλει να το αφήσει καθώς μετά την αποχώρηση Κοτζιά από την κυβέρνηση ανέλαβε το υπουργείο με ορίζοντα την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως εγγύηση ότι αυτή η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης θα φτάσει μέχρι το τέλος.
 
Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και με δεδομένο ότι πλέον αργά ή γρήγορα τα πράγματα μπαίνουν σε πορεία εκλογών, ο πρωθυπουργός φαίνεται να επιθυμεί την αποδέσμευσή του από το υπουργείο. Ως «διάδοχος» ακουγόταν τις προηγούμενες ημέρες ο νυν αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος.
 
Από την άλλη στις θέσεις τους αναμένεται να παραμείνουν οι υπουργού που προέρχονται από τις τάξεις των ΑΝΕΛ (και από τους οποίους έχουν πλέον διαγραφεί ή αποχωρήσει) δηλαδή οι Έλενα Κουντουρά, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ και Βασίλης Κόκκαλης.
 
Οι πληροφορίες μέχρι πρότινος επέμεναν ότι ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό αλλά θα προβεί σε «αντικαταστάσεις» όπου υπάρχουν κενά ή ακόμα και διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται.
 
Πάντως τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αναθερμένεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν πρόσωπα από την κεντροαριστερά που έχουν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο εν είδει ανοίγματος προς αυτό το ακροατήριο. Δεν είναι απαραίτητο ωστόσο για να συμβεί αυτό ο ανασχηματισμός να λάβει «σαρωτικό» χαρακτήρα.
 
Ο χρόνος του ανασχηματισμού εφόσον γίνει τοποθετείται πιθανά στην ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο όπου θα μεταβεί αύριο για την ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:01