search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:50
MENU CLOSE

Τι απαντούν Καμίνης-Μπουτάρης για τη συνεργασία με το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος

14.02.2019 18:44
Τι απαντούν Καμίνης-Μπουτάρης για τη συνεργασία με το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος - Media
 
«Στον χώρο της συνωμοσιολογίας και του ακραίου “ψεκασμού”, ανήκουν όσα -υπό την προστασία της βουλευτικής ασυλίας- διαδίδονται για σκοτεινές, ανήθικες και παράνομες συνεργασίες των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης με τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι δήμαρχοι Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε δημοσιεύματα και δίνοντας διευκρινίσεις για τη συνεργασία των δύο δήμων με τη ΜΚΟ Open Society Foundation.
 
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι οι δήμοι τους «συνεργάζονται προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων τους με δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Open Society Foundation, με διαφάνεια και τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών που ελέγχονται από τα Δημοτικά Συμβούλια τους και είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό ακόμη και μέσω του διαδικτύου».
 
Επίσης διευκρινίζουν ότι «η συνεργασία αυτή, το αντικείμενο, οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας καθορίζονται από τους δήμους μας και όχι από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, αφορούν την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων, την ομαλή κοινωνική ένταξη προσφύγων και την εκπαίδευσή τους. Στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλους δήμους, αφορούσε κατά καιρούς και την προμήθεια πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων» τονίζεται στην ανακοίνωση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:49