19/11/2019 18:52:06

Ξανθός: Έγινε το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της γρίπης (Video)

Ξανθός: Έγινε το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της γρίπης (Video) - Media

 

"Είμαστε σε κορύφωση επιδημικής έξαρσης οπότε ήταν αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων" ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

"Δεν χρειάζεται ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός. Είμαστε σε φάση ενεργού δραστηριότητας μιας σοβαρής ενδημικής έξαρσης από ένα ιδιαίτερα λοιμογόνο στέλεχος και άρα αναμένουμε βαρύτερα κρούσματα" επεσήμανε ο κ. Ξανθός.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη σχολίασε: "Στον δημόσιο λόγο ο καθένας μπορεί να μπει και μια κουβέντα παραπάνω. Η ουσία του θέματος είναι ότι δεν έχουμε μια εξέλιξη της ενδημικής αυτής δραστηριότητας του ιού της γρίπης που να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και προφανώς δεν μπορεί να τεκμηριώνει πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλό επίπεδο... Χρειάζεται ψυχραιμία και μια ευαισθησία στο πώς διαχειριζόμαστε ακόμη και τα νούμερα, ακόμη και τους θανάτους, καθώς κάθε θάνατος είναι πλήγμα για την κοινωνία. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και θεωρώ ότι αυτό οφείλουμε να το διασφαλίζουμε όλοι με τον δημόσιο λόγο μας" είπε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.