search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:35
MENU CLOSE

Η πιο σκληρή αντίπαλος του Μαδούρο δίνει συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο»: «Θα ερευνηθούν ύποπτες χρηματοδοτήσεις»

15.02.2019 08:14
Η πιο σκληρή αντίπαλος του Μαδούρο δίνει συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο»: «Θα ερευνηθούν ύποπτες χρηματοδοτήσεις» - Media

 

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, η πιο σκληρή πολιτική αντίπαλος του Μαδούρο και επικεφαλής του φιλελεύθερου κόμματος Vente Venezuela που θα είναι υποψήφια για την προεδρία της Βενεζουέλας μιλά αποκλειστικά στον «Φιλελεύθερο» σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί καθώς έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στις σκοτεινές συναλλαγές του καθεστώτος με φίλιες πολιτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο.

Η 52χρονη πολιτικός αποκαλύπτει ότι την «επόμενη μέρα» της απελευθέρωσης της χώρας από το καθεστώς Μαδούρο, η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει και θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών κομμάτων και ξένων οργανώσεων που, όπως λέει, έχουν επωφεληθεί αποδεδειγμένα από το καθεστώς, ενώ εκφράζει ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης του σημερινού υπουργού Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

«Σχεδόν σε όλες τις χώρες που συναλλάσσονται με τη Βενεζουέλα υπάρχουν ομάδες συμφερόντων που έχουν βγάλει πολλά χρήματα. Παρεμπιπτόντως, έχει αποδειχτεί ότι τόσο ο Τσάβες όσο και ο Μαδούρο έχουν δώσει χρήματα σε συγκεκριμένες πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, προκειμένου αυτά να υποστηρίξουν τις ιδέες τους. Τέτοια, για παράδειγμα, είναι η περίπτωση των Ισπανών Podemos, καθώς και των ένοπλων ανταρτών του FARC, στην Κολομβία», λέει η Μαρία Κορίνα Ματσάδο. 

Για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη νήσο Μαργαρίτα της Βενεζουέλας με το ιδιωτικό τζετ του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, για το το οποίο ο σημερινός υπουργός είχε ισχυριστεί ότι αποσκοπούσε στη διερεύνηση της δυνατότητας αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ, η Μαρία Κορίνα Ματσάδο είναι αποστομωτική:

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια χώρα με ολοκληρωτικά κατεστραμμένο τον αγροτικό τομέα, μια χώρα που καταρρέει, θα μπορούσε να εξάγει προϊόντα, όταν αυτά δεν επαρκούν καν για την εσωτερική κατανάλωση. Οπότε, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτή την εξήγηση», λέει στη συνέντευξή της, ενώ ερωτώμενη ειδικά για τις πληροφορίες που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας και φέρουν την κυβέρνηση Τσάβες να είχε δημιουργήσει οικονομικές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αποκατάσταση του δικαστικού συστήματος της χώρας προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι πληροφορίες και ότι οι πόροι του λαού της Βενεζουέλας δεν πρόκειται ποτέ ξανά να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν πολιτικά συμφέροντα ή να προωθήσουν οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία.

Στη συνέντευξή της η ηγέτιδα της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα χαρακτηρίζει «λυπηρό για τον λαό της χώρας της» ότι σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ελλήνων, «η ελληνική κυβέρνηση δεν στέκεται στο πλευρό μας» και στέλνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χώρος για ουδετερότητα ή για αδιαφορία επειδή αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Βενεζουέλα «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την παραδοσιακή σύγκρουση ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά αλλά είναι ένας αγώνας εναντίον ενός εγκληματικού καθεστώτος που έχει συγκροτήσει συμμαχίες με τα καρτέλ των ναρκωτικών, με τους αντάρτες στην Κολομβία, με τους λαθρέμπορους όπλων και ορυκτών, αλλά και με ομάδες ισλαμιστών εξτρεμιστών». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32