29/01/2020 08:10:37

Απαγόρευσαν μουσικό γκρουπ στο Ιράν - Το «λάθος» της τραγουδίστριας επί σκηνής (Video)

Απαγόρευσαν μουσικό γκρουπ στο Ιράν - Το «λάθος» της τραγουδίστριας επί σκηνής (Video) - Media

 

Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να τραγουδούν μόνες τους προς άντρες, σύμφωνα με την Σαρία

Απαγορεύτηκε μουσικό γκρουπ στην Τεχεράνη του Ιράν, καθώς μια γυναίκα - μέλος του τραγούδησε σόλο για δώδεκα ολόκληρα δευτερόλεπτα…

Ο λόγος για την Νεγκίν Πάρσα η οποία έπαιζε κιθάρα στο μουσικό γκρουπ του διάσημου στο Ιράν Χαμίντ Ασκάρι, κατά την διάρκεια συναυλίας στις 30 Ιανουαρίου, στο Μίλαντ Τάουερ.

Ο ισλαμικός νόμος επιτρέπει στις γυναίκες να τραγουδούν σόλο μόνο μπροστά σε γυναίκες. Όταν στο ακροατήριο βρίσκονται άντρες, τότε επιτρέπεται είτε να τραγουδούν μαζί με κάποιον άντρα, είτε ως μέλη μιας χορωδίας.

Όταν η Νεγκίν Πάρσα συνειδητοποίησε ότι τραγουδά μόνη της επιχείρησε να απομακρυνθεί από το μικρόφωνο καθώς γνωρίζει ότι όλες οι συναυλίες παρακολουθούνται στενά. Τότε, μάλιστα, ο επικεφαλής τραγουδιστής Ασκάρι, πήγε το δικό του μικρόφωνο μπροστά στην Πάρσα, ώστε να συνεχίσουν το τραγούδι κανονικά - σε μια πράξη «αντίστασης».

Ωστόσο, η τιμωρία της Σαρία όμως δεν άργησε να έρθει. Ήδη από την ημέρα εκείνη στο γκρουπ επιβλήθηκε απαγόρευση λειτουργίας «μέχρι νεοτέρας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.