search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:57
MENU CLOSE

Η καρδιά του χτυπάει έξω από το σώμα του, δίπλα του μέσα σε ένα ταπεράκι (Photos)

15.02.2019 09:21
Κτηνωδία: Γυναίκα κυνηγός φωτογραφίζεται μπροστά από καμηλοπάρδαλη κρατώντας την καρδιά της (Photos/Video) - Media

 

Οι απίστευτες φωτογραφίες δείχνουν τον Τζέιμς Ουόλτονς να βρίσκεται ξύπνιος με τον θώρακα ραμμένο και δίπλα του η καρδιά του να χτυπά έξω από το κορμί του. Η καρδιά βρίσκεται μέσα σε ένα ταπεράκι.

Ο Τζέιμς περιμένει στην κατάσταση αυτή από λεπτό σε λεπτό να τον πάρουν οι γιατροί και να μπει στο χειρουργείο για μια πρωτοποριακή επέμβαση στην καρδιά του. Η επέμβαση απαιτούσε για να ξεκινήσει, πρώτα η καρδιά του ασθενούς να βγει από το κορμί του και μετά να γίνει. Για το λόγο αυτό βρίσκεται έτσι. Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο του Μπέρμικχαμ Queen Elisabeth και είναι η τρίτη στην Αγγλία που γίνεται με τον τρόπο αυτό.

Η επέμβαση αφορά μεταμόσχευση καρδιάς και η καρδιά που χτυπάει δίπλα του είναι συνδεδεμένη με τον Τζέιμς, αλλά ανήκει στον δότη του.

Ο Τζέιμς έπασχε από μια βαριάς μορφής καρδιοπάθειας (Σύνδρομο Μάρφαν)  και έπρεπε επειγόντως να γίνει μεταμόσχευση αλλιώς θα πέθαινε. Ήταν συνέχεια ξαπλωμένος, δεν μπορούσε καν να κάνει μερικά βήματα και η καρδιά του λες και θα έσκαγε. Δεν μπορούσε να χαρεί την οικογένεια και το παιδί του. Μπήκε στις 3 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο και σαν από θαύμα στις 8 βρέθηκε συμβατός δότης. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της μεταμόσχευσης με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο.

Η επέμβαση τελικά έγινε με επιτυχία και ο Τζέιμς στα 34 του χρόνια νιώθει ότι η ζωή τώρα ξεκινάει για εκείνον. Μπορεί να χαρεί την οικογένεια του και το μικρό του γιο και μπορεί πλέον να κάνει πράγματα.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:55