search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:45
MENU CLOSE

«Πρόεδρος της Ευρώπης η Ανγκελα Μέρκελ»

15.02.2019 09:22
«Πρόεδρος της Ευρώπης η Ανγκελα Μέρκελ» - Media

 

Παρ’ όλο που το άστρο τού άλλοτε golden boy της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας έχει θαμπώσει, ο Ματέο Ρέντσι παραμένει ένθερμος φιλευρωπαίος. Στο νέο του βιβλίο μιλά για το μέλλον και πλέκει το εγκώμιο τόσο της γερμανίδας καγκελαρίου όσο και του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

O Ρέντζι λέει ότι η Μέρκελ είναι η καλύτερη υποψήφια για την κορυφαία θέση του διοικητικού οργάνου των κρατών μελών της ΕΕ και θα μπορούσε επίσης να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική της ΕΕ.

«Θα ήταν καλό εάν ένα ηγετικό πρόσωπο όπως η Άνγκελα Μέρκελ … μπορούσε να συνεχίσει να εξυπηρετεί την Ευρώπη με μια άλλη ιδιότητα», έγραψε ο Ρέντζι.
«Η Μέρκελ θα μπορούσε σίγουρα να είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να καθοδηγήσει την εξωτερική πολιτική, αλλά και να είναι η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ο Ρέντζι, ο οποίος συχνά συγκρούστηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός της Ιταλίας σε θέματα όπως οι κρατικές δαπάνες και η μετανάστευση, επικρίνει την ευθραυστότητα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας στο νέο του βιβλίο.

Η Μέρκελ αναμένεται να αποσυρθεί από την πολιτική στο τέλος της θητείας της ως καγκελάριος το 2021 ενώ κυκλοφορούν αρκετές φήμες στο Βερολίνο για το μέλλον της.

Ο Ρέντζι, ο οποίος έγινε ο νεότερος πρωθυπουργός της Ιταλίας το 2014, δήλωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είναι πλέον η σημαντικότερη επιρροή στις μελλοντικές αποφάσεις που διαμορφώνουν ποιος παίρνει ποιες από τις κορυφαίες θέσεις εργασίας της ΕΕ.

«Κατά τη γνώμη μου, θα είναι η Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν, που θα παίξει το ρόλο του βασιλιά στον περίπλοκο [ευρωπαϊκό] θεσμικό παζλ … Ο Μακρόν είναι σήμερα ο ισχυρότερος ηγέτης που μπορεί να υπερηφανεύεται για την Ευρώπη και ο λόγος του θα είναι αποφασιστικός σε όλα τα μεγάλα ραντεβού», γράφει ο Ρέντζι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:43