search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:11
MENU CLOSE

Ανασχηματισμός: Έκπληξη με τους «Πασόκους» Μωραΐτη – Τόλκα στο νέο κυβερνητικό σχήμα

15.02.2019 11:45
Ανασχηματισμός: Έκπληξη με τους «Πασόκους» Μωραΐτη - Τόλκα στο νέο κυβερνητικό σχήμα  - Media

 

Δύο ονόματα έκπληξη είχε ο σημερινός μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Πρόκειται για τους Θάνο Μωραϊτη και Άγγελο Τόλκα. Και οι δύο είναι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ. 

Ο Θάνος Μωραΐτης πλέον Υφυπουργός Μεταφορών, τον Δεκέμβριο του 2018 με επιστολή του στον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε ότι δε θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές, αναφέροντας και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.  

Μεταξύ άλλων, προειδοποίησε ότι η παράταξή του είναι σε οριακό σημείο, τόνισε ότι ο ίδιος παραμένει υπέρμαχος ενός προοδευτικού πόλου και έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «παρά τις καλές προθέσεις, δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για μια αυτόνομη πολιτική ταυτότητα».

Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε με την επιλογή του Αγγελου Τόλκα που έγινε υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1978 στην Νάουσα, γιος του Χαραλάμπους και της Ευγενίας, το γένος Τσιάκαλου. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Ανέπτυξε έντονη συνδιακλιστική δράση ως φοιτητής.

Διετέλεσε για 3 χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE). Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Αγγ. Τόλκας ήρθε σε σύγκρουση με την Φώφη Γεννηματά και παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και την επιτροπή ψηφοδελτίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:11