search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:05
MENU CLOSE

Ξυδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάστηκε στο θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας

15.02.2019 14:41
4707228.jpg

 

Δεν φάνηκε ικανοποιημένος -παρά το γεγονός ότι συνεχίζει την πορεία της εντός της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης- με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Ξυδάκης.

Μιλώντας στον news247, ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάστηκε στο θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας και συμπλήρωσε ότι η Δημοκρατία αντέχει παρά τις κραυγές περί προδοσίας.
 
Για τη συνταγματική αναθεώρηση είπε: «Σε πολύ λίγα σημεία επετεύχθη συναίνεση αλλά δεν είναι λίγο κι αυτό τελικά. Βγαίνουμε από τόσο ταραγμένη περίοδο, μετά από 10 χρόνια κρίσης. Άντεξε η Δημοκρατία σε όλη αυτή την πολύχρονη κρίση. Χρειάζεται όμως να αποκαλυφθούν με έργα και πράξεις οι ανησυχητικές κραυγές και σύννεφα ότι η Δημοκρατία προδίδει».
 
Για τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας τόνισε: «Είναι μετριοπαθής έως διστακτική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σχέση του κράτους εκκλησίας» και εξαπέλυσε βολές για τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα αλλά και για το Κέντρο που όπως είπε μένει απαθές.
 
Άσκησε κριτική στον Ιερό Σύνδεσμο κληρικών λέγοντας ότι «είναι συνδικαλιστικό αίτημα το να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι, λες και δεν είναι. Τους τα δίνουν όλα και ζητάνε κάτι άλλο».
 
Μίλησε για συμβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση κάνοντας λόγο για γενναιότητα του κυβερνώντος κόμματος. Μίλησε, τέλος, για συναισθηματική χειραγώγηση του κόσμου από πολιτικές δυνάμεις που δημαγωγούν σε τέτοια μεγάλα ζητήματα.
 
Πηγή: news247.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:04