19/10/2019 07:07:28

Συνταγματική αναθεώρηση: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκαν «εκτός γραμμής»

Συνταγματική αναθεώρηση: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκαν «εκτός γραμμής» - Media

 

Παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για το ότι πέρασαν οι περισσότερες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή, από τον ονομαστικό κατάλογο των βουλευτών που ψήφισαν προκύπτουν διαφοροποιήσεις και εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Συγκεκριμένα, οι Ν. Κοτζιάς, Φ. Βάκη, Στ. Κοντονής, Ν. Κασιμάτη και Ν. Φίλης καταψήφισαν τα άρθρα 30 και 32 (εκλογή ΠτΔ). Ο κ. Κοντονής καταψήφισε και τα άρθρα 34 και 35 που επίσης σχετίζονται με τον ΠτΔ ενώ η κυρία Κασιμάτη δήλωσε παρών στο άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα. Κατά του άρθρου 3 ψήφισε και ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά ψήφισε «παρών» στα άρθρα 3, 13, 22, 33, 59 που σχετίζονται με την θρησκευτική ουδετερότητα και τον πολιτικό όρκο και «ναι» στο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 
Η κα. Κατερίνα Παπακώστα υπερψήφισε την θρησκευτική ουδετερότητα καταψήφισε όμως την υποχρεωτικότητα του πολιτικού όρκου (3, 33, 59) και υπερψήφισε το 16.
 
«Παρών» ψήφισαν και οι Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις στο 3 ενώ ο Τέρνες Κουίκ όπως και ο Σπύρος Δανέλλης ψήφισαν «ναι» σε όλα.
 
Επίσης το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπερψήφισαν οι Στ. Θεοδωράκης, Ιων. Σαρίδης, Ιωαν. Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Μαυρωτάς, Κ. Κατσίκης, Γ. Λαζαρίδης, Γρ. Ψαριανός, Σπ. Λυκούδης, Γ. Αμυράς, Θ. Θεοχαρόπουλος, Ν. Νικολόπουλος, Σπ. Δανελλης και Μ. Κόλλια Τσαρουχά, Γ. Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.