search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:02
MENU CLOSE

Πώς η Ρωσία σκοπεύει να ανακαλύπτει και να «σκοτώνει» τα stealth μαχητικά των ΗΠΑ

15.02.2019 15:41
Ρωσικό σάιτ: Η αεροπορία μας είναι σαφώς υποδεέστερη των χωρών του ΝΑΤΟ - Media

 

Ενώ το Su-35, το μαχητικό πέμπτης γενιάς της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, προσπαθεί να βρει τα πατήματά του, η Μόσχα φαίνεται ότι σχεδιάζει ένα ειδικό οπλικό σύστημα με το οποίο θα απαντήσει στην κυριαρχία των ΗΠΑ στους αιθέρες με τα stealth αεροσκάφη F-22 και F-35.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού National Interest, η Ρωσία αναπτύσσει ταυτόχρονα ένα μαχητικό έκτης γενιάς και ένα drone με stealth ιδιότητες, ωστόσο στο επίκεντρο των προσπαθειών της βρίσκεται ένα όπλο με την κωδική ονομασία «ραδιοφωτονικό ραντάρ».

Αν η Μόσχα καταφέρει να αναπτύξει το συγκεκριμένο ραντάρ, τότε αναλυτές εκτιμούν ότι τα ιπτάμενα οπλικά συστήματα της Δύσης θα έχουν πρόβλημα, καθώς οι αντίπαλοί τους θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Το «ραδιοφωτονικό ραντάρ» θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και ακρίβεια και θα μπορεί να δίνει ακόμα και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις των στόχων, ακυρώνοντας τις όποιες stealth ιδιότητες έχουν τα πολυδιαφημισμένα F-22 και F-35.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο ραντάρ θα μπορεί να κατευθύνει με εξαιρετική ακρίβεια όπλα σε εχθρικούς στόχους, κάνοντάς τους ευάλωτους από μεγάλες αποστάσεις, ενώ παρόμοιες εφαρμογές φαίνεται ότι εξετάζει και η Κίνα.

Για την ώρα το όλο σχέδιο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τη Ρωσία να επιταχύνει την ανάπτυξή του, στοχεύοντας να συνδυαστεί με την παρουσίαση του μαχητικού έκτης γενιάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:02