22/10/2019 18:46:35

Τούρκος πρέσβης: Δώστε μας τους οκτώ αξιωματικούς

Τούρκος πρέσβης: Δώστε μας τους οκτώ αξιωματικούς - Media

 

Την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία και ταυτόχρονα τη δίκη τους από την τουρκική δικαιοσύνη ζήτησε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, σε συνέντευξή του στο Anadolu.

«Οι στρατιωτικοί θα πρέπει να δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη, αφού πρώτα εκδοθούν» δήλωσε και στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι καμία έρευνα για υδρογονάνθρακες δεν είναι δυνατή ερήμην της Τουρκίας. «Μια "ενεργειακή εξίσωση" στην Ανατολική Μεσόγειο – στην οποία η Τουρκία δεν εμπλέκεται - δεν θα ήταν μια πραγματική εξίσωση και δεν θα λειτουργούσε», τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν επίσης δικαιώματα στους πόρους της περιοχής.

Παράλληλα σχολίασε και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και το διάλογο που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Όλα αυτά είναι σύνθετα θέματα. Το σημαντικό είναι να διατηρούνται ανοικτά τα κανάλια του διαλόγου. Η συνέχιση της διαδικασίας διμερούς διαλόγου είναι κάτι που ανέκαθεν θέλαμε», ανέφερε ο Τούρκος πρέσβης.

Τέλος, στάθηκε και στο Κυπριακό: «Καταρχάς, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για το ποιο είναι το θέμα», ανέφερε ο Οζουγκεργκίν. «Το Κυπριακό ξεκίνησε το 1963, όχι το 1974. Ίσως και πιο πριν. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν Τούρκοι στρατιώτες στο νησί. Η "ειρηνευτική επιχείρηση" (το 1974) δεν ήταν η αιτία του Κυπριακού, αλλά αποτέλεσμα του Κυπριακού προβλήματος» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.