search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Αυτοί είναι οι πέντε δράστες των ληστειών σε πολυτελή σπίτια της Αττικής

15.02.2019 18:43
Αυτοί είναι οι πέντε δράστες των ληστειών σε πολυτελή σπίτια της Αττικής - Media

 

Στην δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε (5) ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες, σε διαφορές περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε την 6-2-2019 από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών καθώς και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχα συστήσει από διμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη σε καθημερινή βάση, κλοπών και ληστειών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η σπείρα χρησιμοποιούσε ως επιχειρησιακό όχημα ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από τυχαία οχήματα αμέσως πριν την τέλεση των κλοπών ή εναλλακτικά χρησιμοποιούσαν πλάστες πινακίδες από αυτοκίνητο ιδίου τύπου.

Στη συνέχεια, μετέβαιναν σε περιοχές που διέθεταν πολυτελείς μονοκατοικίες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες εντόπιζαν τον στόχο – μονοκατοικία και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, εισέρχονταν σε αυτές.

Κατά τη προσφιλή τους μέθοδο, ο συνοδηγός του οχήματος, φορούσε χαρακτηριστικό πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκο, παριστάνοντας τον κηπουρό η τον υπάλληλο του Δήμου και όταν διαπίστωνε ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, ειδοποιούσε τους υπόλοιπους και εισέρχονταν στις οικίες, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή. Για τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα που ήταν καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της οικίας, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων όπως αντίκες, ασημικά και βάζα τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν πενήντα πέντε (55) περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και ένας (1) εμπρησμός οχήματος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ΜΠΑΖΑΚΑ Νικόλαο του Δημητρίου και της Ζωής, γεννηθέντα στις 25-5-1993 στην Αθήνα

ΚΑΜΠΟΥΡΗ Χρυσοβαλάντη του Λουκά και της Ευσταθίας, γεννηθέντα στις 20-12-1987 στην Αθήνα

ΚΑΜΠΟΥΡΗ Κωνσταντίνο – Αλέξανδρο του Αθανασίου και της Αφροδίτης γεννηθέντα στις 12-5-1993 στην Αθήνα

ΠΑΪΤΕΡΗ Αργύρη του Γεωργίουκαι της Ελένης γεννηθέντα 10-6-1999 στην Αθήνα

Πηγή: ΣΚΑΙ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:34