search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:33
MENU CLOSE

Ερντογάν: Δεν θα ακυρώσουμε την αγορά των S-400 από τη Ρωσία – Η δουλειά θα γίνει

16.02.2019 09:34
Ερντογάν: Δεν θα ακυρώσουμε την αγορά των S-400 από τη Ρωσία - Η δουλειά θα γίνει - Media

 

«Η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω και δεν θα ακυρώσει την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία», διευκρίνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, συμπληρώνοντας πως τα ρωσικά όπλα θα παραδοθούν τον Ιούλιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν στο Σότσι, o Τουρκος πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έχουμε κάνει τη συμφωνία για τους S-400 με τη Ρωσία, επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να οπισθοδρομήσουμε, η δουλειά έχει γίνει». 

Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν ανεπίσημα στο Reuters πως αν ο Ερντογάν προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών πυραύλων, αυτό θα οδηγήσει στην ακύρωση της πώλησης του αμερικανού πυραυλικού συστήματος Patriot και των αμερικανικών αεροσκαφών F-35, καθώς και στην υποβολή κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, από την πλευρά του, είπε πως «η Τουρκία ήταν ανοιχτή στο να αγοράσει το σύστημα Patriot, όσο αυτή η εξαγορά εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Άγκυρας. Ωστόσο, προέκυψαν προβλήματα στην παραγωγή και παράδοση αυτών των πυραύλων. Παραμένουμε πιστοί στη συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:32