search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:43
MENU CLOSE

Παρέμβαση των εκπαιδευτικών: Μαθητές υποσιτίζονται στην Μαγνησία

16.02.2019 09:35
Βούλα: Έστειλαν μαθητές δημοτικού στο σχολείο πριν βγουν τα τεστ κορωνοϊού σε δασκάλους - Media

 

Αγωνιώδης είναι η παρέμβαση των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας για τους υποσιτισμένους μαθητές.

Ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας, καθώς τα υποσιτισμένα παιδιά έχουν αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρό πρόβλημα τόσο στις σχολικές τους επιδόσεις , όσο και στον ψυχισμό τους.

Η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, απέστειλε υπόμνημα στον υπουργό Παιδείας, εκθέτοντας την κατάσταση και ζητώντας να ληφθούν μέτρα όπως η καταγραφή των μαθητών αυτών σε πρώτη φάση και η επιδότηση τους σε δεύτερη. 

Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί πρόκειται για σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα, που μέχρι στιγμής καλύπτεται αποσπασματικά από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος που σιτίζει καθημερινά 241 μαθητές και από ιδιώτες που βοηθούν κατά περίπτωση.
Αποτέλεσμα είναι πολλά παιδιά να μην μπορούν καν να μεταβούν στο σχολείο τους, καθώς οι οικογένειες τους δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λιγοστά έξοδα μεταφοράς τους.

Πηγή: Έθνος 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:40