28/09/2020 17:11:50
25.2.2012

Έρχονται Γερμανοί εφοριακοί

Έρχονται Γερμανοί εφοριακοί  - Media

Περισσότερα από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών θα έρθουν στη χώρα μας προκειμένου να ενισχύσουν το φορολογικό μας μηχανισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Wirtschafts Woche».

Το περιοδικό που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα επικαλείται τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Χανς Μπέρναρντ, όπως και απόρρητη έκθεση της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός συλλογής φόρων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στα μεγάλα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών - πχ γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών- που δηλώνουν έσοδα κάτω από το αφορολόγητο όριο, όπως και σε επιχειρηματίες οι οποίοι δεν καταβάλουν ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το Γερμανό Υποικ, κριτήριο για την επιλογή των στελεχών θα αποτελέσει η γνώση ξένης γλώσσας, ενώ δεν αποκλείει και την επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών.

Πολλοί μάλιστα όπως προκύπτει θα προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο υπουργός Οικονομικών του οποίου, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιανς, συγκρίνει τις παρούσες ανάγκες της Ελλάδας με αυτές της ανατολικής Γερμανίας τη δεκαετία του '90.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.