search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:09
MENU CLOSE

Το Ιράν κατηγορεί το Πακιστάν ότι στηρίζει ένοπλη οργάνωση που ευθύνεται για επίθεση κατά των Φρουρών της Επανάστασης

16.02.2019 12:46
Το Ιράν κατηγορεί το Πακιστάν ότι στηρίζει ένοπλη οργάνωση που ευθύνεται για επίθεση κατά των Φρουρών της Επανάστασης - Media

 

Ο επικεφαλής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης κατηγόρησε “τις δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν” ότι υποστηρίζουν την ένοπλη οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία σκοτώθηκαν 27 άνδρες του επίλεκτου σώματος την Τετάρτη, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν σήμερα από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

“Η πακιστανική κυβέρνηση, η οποία προστάτευσε αυτούς τους αντεπαναστάτες και τις απειλές για το Ισλάμ, ξέρει πού βρίσκονται και ότι υποστηρίζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν”, δήλωσε ο υποστράτηγος Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί, αναφερόμενος στη τζιχαντιστική οργάνωση Τζάις αλ-Αντλ (“Στρατός της δικαιοσύνης”).

Η πακιστανική κυβέρνηση “πρέπει να απαντήσει για το έγκλημα αυτό. Αν δεν τους τιμωρήσει, τα αντίποινά μας θα στοχεύσουν την αντεπαναστατική αυτή δύναμη και το Πακιστάν θα υποστεί τις συνέπειες της υποστήριξής του σε αυτή την οργάνωση”, δήλωσε ο υποστράτηγος Τζαφαρί, διοικητής του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο αξιωματούχος προέβη στις δηλώσεις αυτές χθες βράδυ κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, τα οποία θα ταφούν σήμερα στην επαρχία Ισφαχάν μετά τη θρησκευτική επικήδεια τελετή στην ομώνυμη πόλη της στο κεντρικό Ιράν.

Ο Τζαφαφί επέκρινε επίσης την “στήριξη των αντιδραστικών κρατών” όπως “η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα” στις “συνωμοσίες” που εξυφαίνουν “οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί” κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. “Θα λάβουμε ασφαλώς μέτρα αντιποίνων”, πρόσθεσε χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:08