search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:12
MENU CLOSE

Επιστράφηκε ως ανεπαρκές το πόρισμα για το χαλλούμι

16.02.2019 14:20
Επιστράφηκε ως ανεπαρκές το πόρισμα για το χαλλούμι - Media

 

Πίσω στο υπουργείο Εμπορίου επέστρεψε το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού για την υπόθεση απώλειας του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στη Βρετανία, μετά που η Νομική Υπηρεσία το έκρινε στην ουσία ανεπαρκές.

Πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι το πόρισμα που ετοιμάστηκε μετά από έρευνα που διέταξε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μελετήθηκε επισταμένα από τη Νομική Υπηρεσία και προχθές ο Γενικός Εισαγγελέας στην ουσία το έστειλε πίσω, με στόχο να γίνει ευρύτερη έρευνα και να καλύψει κι άλλα πρόσωπα και θέματα. Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε στον «Φ» αξιωματούχος του αρμόδιου υπουργείου, που πρόσθεσε ότι τώρα θα ζητηθεί από τον ερευνώντα λειτουργό όπως στην έρευνά του καλύψει και άλλα πρόσωπα και ζητήματα που δεν είχε περιλάβει στο αρχικό πόρισμά του.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, στο πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού που διαβιβάστηκε στη Ν. Υπηρεσία από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου, φαίνεται να εντοπίζεται κάποια ευθύνη σε δύο λειτουργούς του υπουργείου, η οποία αποδιδόταν στη νωθρότητα και αμέλεια, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας που υπήρχε στο αρμόδιο τμήμα για το συγκεκριμένο θέμα. Το αδίκημα της νωθρότητας με βάση τη νομοθεσία δικάζεται συνοπτικά, αφού θεωρείται ως το πλέον ανώδυνο. 

Το εύρημα αυτό οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο γραφείο χειριζόταν πέραν των 60 υποθέσεων που αφορούσαν στο χαλλούμι, γι’ αυτό και καθυστέρησε να ανταποκριθεί στην αίτηση που είχε κατατεθεί στη Μεγάλη Βρετανία από εταιρεία κυπριακών συμφερόντων. Η εταιρεία αυτή πέτυχε την ακύρωση του σήματος, ενώ το εγχείρημα να καταχωρηθεί έφεση από τη Δημοκρατία κατά της απόφασης έπεσε στο κενό. 

Τώρα αναμένεται ν’ αρχίσει νέος κύκλος πειθαρχικής έρευνας και στη συνέχεια το πόρισμα θα διαβιβαστεί εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι το αρμόδιο τμήμα του υπ. Εμπορίου όφειλε να ενημερώσει τη Νομική Υπηρεσία και να την εφοδιάσει με τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να υπερασπιστεί την υπόθεση του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στη Βρετανία, κάτι που δεν έγινε. Το Υπουργείο είχε αναγνωρίσει ότι υπήρξε κωλυσιεργία και γι’ αυτό διατάχθηκε η έρευνα.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24