search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:46
MENU CLOSE

Συγχαρητήρια Τσαβούσογλου σε Κατρούγκαλο για την ανάληψη των καθηκόντων του ως ΥΠΕΞ

17.02.2019 09:01
Συγχαρητήρια Τσαβούσογλου σε Κατρούγκαλο για την ανάληψη των καθηκόντων του ως ΥΠΕΞ - Media

 

Τα συγχαρητήριά του για την επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων του ως νέου υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας εξέφρασε χθες στον Γιώργο Κατρούγκαλο, σε επικοινωνία που είχε μαζί του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η συνομιλία των δύο ανδρών διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, με αντικείμενο συζήτησης τα επόμενη βήματα για την πρακτική εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν προσφάτως στην Αγκυρα μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Τουρκίας Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εξ αυτών, και ο προγραμματισμός των προπαρασκευαστικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του επόμενου γύρου συνομιλιών για το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν συναντηθούν στην Αγκυρα όπου ο Γ. Κατρούγκαλος συνόδευσε τον πρωθυπουργό, ο νέος υπουργός Εξωτερικών είχε ήδη συναντηθεί διμερώς με τον Τούρκο ομόλογό του το Δεκέμβριο, στο περιθώριο της Υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:44