20/09/2019 03:53:08

ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ διεκδικούν και θεματική άδεια

ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ διεκδικούν και θεματική άδεια - Media

 

Την προκήρυξη για τις θεματικές άδειες περιμένουν όπως φαίνεται τα κανάλια.

Η διαδικασία με τις δύο «ορφανές» άδειες αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το ΕΣΡ αναμένεται να προκηρύξει τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μπορεί και τα κανάλια που έχουν λάβει άδεια γενικού περιεχομένου να διεκδικήσουν θεματική. Ένα από αυτά ο ΑΝΤ1 καθώς όπως αναφέρει το ένθετο «Secret» γίνονται προεργασίες προκειμένου να δημιουργηθεί θεματικό κανάλι με στόχο τη συνεργασία με τη Nova και την Cosmote TV.

Το κανάλι του Αμαρουσίου συνεργαζόταν με τη Nova για τη μετάδοση του ΑΝΤ1 gold.

Σκέψεις διεκδίκησης θεματικής άδειας κάνει και ο ΣΚΑΪ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real» το σχέδιο για τον ΣΚΑΪ24 δεν προχώρησε γιατί κρίθηκε μη βιώσιμο οπότε και οι εξελίξεις μετατέθηκαν για μετά τις εκλογές.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα με την περίπτωση του ΣΚΑΪ υπάρχει ένα πρόβλημα. Με βάση τον νόμο αποκλείονται από τις θεματικές άδειες τα αμιγώς ειδησεογραφικά κανάλια. Τότε το κανάλι είτε θα περιμένει αλλαγή του νόμου ή θα αλλάξει σχέδια και θα διεκδικήσει άλλη άδεια ειδικού περιεχομένου.

Πηγή: dailymedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.