search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:24
MENU CLOSE

Telegraph: «Μαζικές εξώσεις» στην Αθήνα λόγω Airbnb προκαλούν οι «χρυσές» βίζες

17.02.2019 12:02
Telegraph: «Μαζικές εξώσεις» στην Αθήνα λόγω Airbnb προκαλούν οι «χρυσές» βίζες  - Media

 

«Μαζικές εξώσεις» σε γειτονιές της Αθήνας έχει προκαλέσει το «σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για χορήγηση βίζας σε πολίτες εκτός της ΕΕ, έναντι επενδύσεων ύψους 250.000 ευρώ σε ακίνητα» αναφέρει εκτενές δημοσίευμά της  βρετανικής Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ενοικιαστές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να ανοίξουν δρόμο για την ένταξη των κατοικιών στο Airbnb.

Στον απόηχο της «επιδημίας» των Airbnb σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη, τα σπίτια αγοράζονται και μετατρέπονται σε κατοικίες Airbnb, κυρίως από Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το κυβερνητικό σχέδιο χορήγησης «χρυσής βίζας»,

Μάλιστα σε συγκεκριμένες περιοχές στην Αθήνα όπου το Airbnb έχει «καταλάβει» από 81% έως και 95% των συνολικών ενοικίων, ενώ υπογραμμίζεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια ο διαθέσιμες κατοικίες που βρίσκονται στην πλατφόρμα αυξήθηκαν από 9.000 σε 129.000.

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι εκτός από τους Κινέζους τις ελληνικές χρυσές βίζες «κυνηγούν» Ρώσοι και Τούρκοι εξαιτίας του χαμηλού κόστους έκδοσής της.

Η Telegraph υπενθυμίζει ότι η Κομισιόν εξέδωσε οδηγία τον Ιανουάριο με την οποία ζητά να τεθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στις «χρυσές» βίζες. «Πριν από δυο εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση πέρασε ένα νέο σχετικό νόμο, όμως πολλοί εκφράζουν τον φόβο ότι δεν θα καταφέρει να κάνει πολλά για να συγκρατήσει το “τσουνάμι” των ξένων επενδυτών», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι οι χρυσές βίζες στην Ελλάδα τριπλασιάστηκαν το 2018.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15