search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:20
MENU CLOSE

Κρήτη: Όλη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι έρευνες για τους αγνοούμενους

17.02.2019 14:40
Βρέθηκε ο μικρός - Ανάσα στην οικογένειά του και τους διασώστες - Media

Όλη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι έρευνες, στο Γεροπόταμο, για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, των οποίων τα ίχνη εξαφανίστηκαν στη μια τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, σημείωσε ότι «όλη τη νύχτα οι έρευνες δεν θα κοπάσουν.

Στο σημείο θα παραμείνουν 40 άνδρες και τα μηχανήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, θα υπάρξει ενίσχυση, τόσο σε ότι αφορά την έρευνα στις όχθες του ποταμού, όσο και από αέρος».

Μέχρι αυτή την ώρα, παρά την κινητοποίηση και τις έρευνες, δεν έχει υπάρξει εξέλιξη, εκτός από ένα τμήμα αυτοκινήτου που εντοπίστηκε από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται: «Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση» σημείωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, που διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται έξι δύτες της ΕΜΑΚ, δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα: «Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και βάρκα αλλά και drone της ΕΜΑΚ. «Είναι ένα δύσκολο σημείο» είπε ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης,ο οποίος εξέφρασε την ευχή του, να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο όχημα επέβαιναν δυο αδελφές, ο άνδρας της μίας και η μητέρα τους.

Γυρνούσαν από γλέντι

Σύμφωνα με το flashnews.gr στο αυτοκίνητο όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ρέματος, στην περιοχή του Γεροποτάμου,  επέβαιναν η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγος της, η 58χρονη μητέρα και η 21χρονη αδερφή της. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο ύψος «τρία αστέρια», στο Ηράκλειο, μετά την επιστροφή τους από κοινωνική εκδήλωση στην Πόμπια.

Τα συγκεκριμένα άτομα δεν γνώριζαν την περιοχή, καθώς είχαν έρθει από τον Άγιο Νικόλαο. Το ζευγάρι διέμενε στον Άγιο Νικόλαο και είχε πάει να παραλάβει τις δύο γυναίκες από τις Αρχάνες, ώστε να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Ωστόσο, στην επιστροφή έχασαν τον δρόμο και βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο από όπου και παρασύρθηκαν από το ρέμα.

Τα δύο τηλεφωνήματα 

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας “ελάτε γιατί πνιγόμαστε”, με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο “Αυγερινός live”, “σώστε μας γιατί θα πνιγούμε”, είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή, η αδερφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες, επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενημερώνοντας τους Αστυνομικούς για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η οικογένεια της πνίγεται. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:20