search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:59
MENU CLOSE

Τ. Κουΐκ: Είμαι «παιδί» του «παππού Καραμανλή» και ουδέποτε υπήρξα «αριστερόφοβος»

17.02.2019 15:45
Και ο Τέρενς Κουϊκ στο ΔΣ του Open  - Media

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής πλέον από την Δευτέρα, Τέρενς Κουΐκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento», αναγνωρίζει την μαχητικότητα, τον πατριωτισμό και την εντιμότητα του Πάνου Καμμένου, όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα του συγχωρήσω τον απρεπή τρόπο με τον οποίο εκφράζεται για το πρόσωπό μου». Πιστεύει ότι πέραν της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τον Π. Καμμένο ήταν η δήλωσή του ότι «συνεργάζομαι πάρα πολύ καλά με τον Ν. Κοτζιά».

Θεωρεί ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό «θα το έκανε από την πρώτη στιγμή», προσθέτοντας «εκτιμώ ότι έχει δίκιο στο ό,τι δεν μπορούσε να κάνει τέτοιου είδους κίνηση διότι έπρεπε να στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι να βγει από τα μνημόνια». Σημειώνει, πάντως, ότι στο ερώτημα αυτό μπορεί να απαντήσει μόνο ο Π. Καμμένος. Ο Τ. Κουΐκ αναφέρει επίσης ότι «στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα του μακεδονικού, υπήρξαν όμως τρεις αποφάσεις του εθνικού συμβουλίου του κόμματος για τη μη χρήση του όρου “Μακεδονία”, όπως επίσης υπάρχει και στο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΛ».

Κληθείς να κρίνει «το άνοιγμα του Π. Καμμένου σε ακροδεξιά σχήματα», ο Τ. Κουΐκ απάντησε «δεν θα μπορούσα να επικροτήσω τέτοιες επιλογές». Ο κ. Κουΐκ ο οποίος δηλώνει “καραμανλόπαιδο” του “παππού Καραμανλή”, αναφέρει ότι ήταν σαφής ως προς τη στήριξή του στην κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα φέρει κάτι που θα με δυσκολέψει» εξ αιτίας της διαφορετικής του πολιτικής προέλευσης. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση επιλύει με «σοφό τρόπο» το θέμα των κληρικών, καθώς «υπήρχε ανασφάλεια στους ιερείς σε σχέση με τη μισθοδοσία τους».

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ περί «ένταξης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών σε τιμή ευκαιρίας» κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να κοιτάξει πόσο μόρφωμα έχει καταντήσει γιατί δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτε με το κόμμα που άφησε ο Κων. Μητσοτάκης».

Αποκαλύπτει «για πρώτη φορά» παραίνεση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1978 «να μην είναι αριστερόφοβος» και θεωρεί ότι δεν υπήρξε ουδέποτε, παρά τις ισχυρές διαφορές του τις οποίες θα εκφράζει όποτε προκύπτει θέμα «με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη». Επ’ αυτού είπε ότι τα φαινόμενα έχουν εκλείψει σε πολύ μεγάλο βαθμό, εκφράζει την ικανοποίησή του για την πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα της Θράκης και εξάρει την «εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Π. Καμμένος στη Θράκη με την ενεργοποίηση της ΜΟΜΑ».

Ο Τ. Κουΐκ δεν αποκλείει την επιστροφή του στη δημοσιογραφία με τη λήξη της υπουργικής του θητείας, σημειώνοντας ότι «θα το κουβεντιάσω με τον πρωθυπουργό όταν έλθει η ώρα», ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, «ξέρω ότι κάθε κουβέντα μπορεί να βγάλει ένα τίτλο, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που ποτέ δεν λένε “ποτέ”».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:58