search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:00
MENU CLOSE

Βόρεια Μακεδονία: Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, υποψήφια του VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές

17.02.2019 16:04
Βόρεια Μακεδονία: Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, υποψήφια του VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές	 - Media

 

Η καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα θα είναι η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου (α΄ γύρος) και 5 Μαΐου (β΄ γύρος).

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, 64 ετών, αναδείχτηκε υποψήφια του VMRO-DPMNE σε συνδιάσκεψη του κόμματος αυτού που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη Στρούγκα.

Η Σιλιάνοφσκα επικράτησε άνετα των οχτώ άλλων υποψηφίων που διεκδίκησαν το χρίσμα του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, εξασφαλίζοντας την ψήφο 408, από τους 519 συνέδρους του κόμματος.

Η Σιλιάνοφσκα ανέφερε ότι είναι ανεξάρτητη υποψήφια και ότι αποφάσισε να ζητήσει την στήριξη του VMRO-DPMNE επειδή το τελευταίο διάστημα οι απόψεις της συνέπεσαν με τις θέσεις του κόμματος αυτού σε μία σειρά ζητήματα, όπως η εναντίωσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο νόμο που διευρύνει την χρήση της αλβανικής γλώσσας σε όλη την επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας.

Επίσης, ανέφερε ότι είναι καιρός η χώρα να εκλέξει γυναίκα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό της ως εθνικίστρια, υποστηρίζοντας ότι έχει μεγαλώσει σε πολυεθνικό περιβάλλον.

Η Σιλιάνοφσκα είναι η πρώτη υποψηφιότητα που ανακοινώνεται ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM ) του Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει κατά το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιήσει στις 3 Μαρτίου, ενώ βρίσκεται και σε συνομιλίες με το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, προκειμένου να συμμετέχουν στις προεδρικές εκλογές κοινό υποψήφιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:59