16/10/2019 14:25:06

Γραμματικάκης: Έχω δεχθεί προτάσεις από κόμματα - Βλέπω πιο πιθανό το μέλλον μου στον ελληνικό ορίζοντα

Γραμματικάκης: Έχω δεχθεί προτάσεις από κόμματα - Βλέπω πιο πιθανό το μέλλον μου στον ελληνικό ορίζοντα - Media

 

Θετική αποτίμηση στη Συμφωνία των Πρεσπών κάνει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λέγοντας ότι «ανοίγουν δρόμοι συνεργασίας που θα ευνοήσουν το μέλλον και των δύο λαών, και κυρίως του ελληνικού».

Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, χαρακτηρίζει «μεγίστης σημασίας» τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης και προτρέπει «να μην εγκλωβιστεί σε κομματικά συμφέροντα» και να γεφυρωθούν διαφορές. Ενώ, παρά τις επιφυλάξεις του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ζητάει την αναθεώρηση του άρθρου 16 προκειμένου να προχωρήσει και η Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο που έχει κινδύνους αλλά και δημιουργία, όπως λέει.

Για την πορεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρει μιλώντας στο Πρακτορείο ότι διδάχθηκε πολλά για τις αναγκαίες συναινέσεις, ενώ εστιάζει στην Ελλάδα του ζώντος πολιτισμού και όχι μόνον την Ελλάδα των μνημονίων. Με το ίδιο σκεπτικό ολοκληρώνει τη θητεία του, προβάλλοντας τον Θουκυδίδη, την Κρήτη και το δικό του έργο για τη Γέννηση του Σύμπαντος.

Ως προς τα μελλοντικά του σχέδια, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γραμματικάκης δηλώνει ότι έχει δεχθεί προτάσεις από πολιτικά κόμματα και μάλιστα, «είχα προτάσεις και πιθανόν να έχω και τώρα». Σημειώνει, τέλος, ότι «βλέπει πιο πιθανό το μέλλον του στον ελληνικό ορίζοντα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.