25/01/2020 06:31:38

Νίκος Παπανδρέου: Η ανάπτυξη δεν θα έλθει από κάποιο άγγελο από το εξωτερικό

Νίκος Παπανδρέου: Η ανάπτυξη δεν θα έλθει από κάποιο άγγελο από το εξωτερικό - Media

 

Tρεις προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη κατέθεσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα «Πατρίς» στην Αρχαία Ολυμπία.

Χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρία με θέμα «προτάσεις για την έξοδο από τη κρίση και ευρωπαϊκές προκλήσεις» αναφέρθηκε αρχικά στην ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας, η λειτουργία της οποίας μπορεί να βοηθήσει με δάνεια τόσο για έργα υποδομών όσο και για τις επιχειρήσεις.

Η δεύτερη πρόταση αφορά τις νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες -όπως είπε- «δεν θα έλθουν από το οικοσύστημα που υπάρχει σήμερα, αλλά πρέπει να φτιάξουμε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, να μπούνε σε αυτό το χώρο, να συνεργαστούν με πανεπιστήμια, δηλαδή μοντέλο Ισραήλ και όχι μοντέλο Αμερικής».

Η τρίτη πρότασή του αφορά στη θέσπιση ενός τύπου ευρωπαϊκού διαβατηρίου για προϊόντα που έρχονται από χώρες της Ασίας, εφόσον δεν εργάζονται παιδιά για την παραγωγή τους.

Να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Νίκος Παπανδρέου είπε ότι του προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως υπάρχουν τόσοι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, είτε στα επιμελητήρια, είτε στην αυτοδιοίκηση, γεγονός που μαρτυρά ότι το κοινωνικό κεφάλαιο είναι δυνατό.

Τέλος επισήμανε ότι «η ανάπτυξη δεν θα έλθει από κάποιο άγγελο από το εξωτερικό, αλλά από εμάς, με τη συμμετοχή μας στα κοινά και με τις προσπάθειες που θα κάνουμε».


.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.